priznanje
Foto: Printscreen/vojvodina.gov.rs

Na svečanosti održanoj u prostorijama Galerije Matice srpske, tradicionalnim priznanjem „Kapetan Miša Anastasijević”, koje se dodeljuje u okviru projekta „Put ka vrhu“, nagrađeni su najuspešniji pojedinci i institucije iz različitih oblasti privrednog i društvenog života.

Zahvaljujući se u ime ovogodišnjih dobitnika, sekretarka Jovanović je istakla da je značaj ovog priznanja upravo u tome što prepoznaje posvećenost i istrajnost i tako promoviše vrednosti koje se stiču, kako je navela, „putem kojim se ređe ide“.

 

Ona je podsetila na to da se poslednjih sedam godina bavi javnim poslom, kao član Pokrajinske vlade, na čijem je čelu predsednik Igor Mirović, koji je, birajući je za sekretara, na neki način bio prvi koji je ukazao na njen dotadašnji rad i doprinos.

„Misija projekta ′Put ka vrhu′, osim dodele ovog priznanja, istovremeno je i afirmacija vrednosti zasnovanih na rečima Mihajla Pupina – da ništa čoveka ne čini toliko srećnim kao njegovo pošteno uverenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti“, izjavila je Smiljka Jovanović.

Prema njenim rečima, vrednosti koje se prepoznaju i promovišu ovim priznanjem, u savremenom  svetu, koji se sve više okreće hedonizmu i nedostatku solidarnosti, treba i više da dobiju na značaju. 

„Bez obzira na to što sam već blizu završetku profesionalne karijere, ovo priznanje čini me veoma ponosnom. Meni znači mnogo, a nadam se da će vrednosti koje osvetljava biti i znak na putu mojoj deci i našim budućim pokolenjima. Doprineti tome da se unapredi i duhovno i materijalno stanje društva, prema sposobnostima koje su čoveku date, nikada nije uzaludan posao, čak i ako ostane neprimećen“, kazala je sekretarka Jovanović.

Smiljka Jovanović je završila Ekonomski fakultet u Subotici i specijalističke studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, na Katedri za javne finansije. Radila je u sektorima bankarstva, osiguranja i kontrole poreza, i ima više sertifikata iz oblasti računovodstva i revizije. Bila je zaposlena u Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza, na poslovima kontrole usklađenosti poslovanja i sprečavanja pranja novca, nakon čega je došla na mesto pokrajinske sekretarke za finansije kao prva žena na toj poziciji.

Projekat „Put ka vrhu“, u okviru kojeg se dodeljuje priznanje „Kapetan Miša Anastasijević”, zajednički realizuju Privredna komora Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Radio-televizija Vojvodine i „Medija invent“.

Priznanje su, između ostalih, dobili i predsednica Skupštine Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Nebojša Bojović, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu Marko Carić, predsednica UO Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Dragana S. Latković, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, predsednik Opštine Temerin Mladen Zec, direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka, direktor JKP „Novosadska toplana“ Nenad Barac i drugi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading