Orić
Foto: Printscreen

Do ovog susreta je došlo na inicijativu Avdića, koji je tokom boravku zatvoru želeo istražiteljima tribunala da dostavi pisano svedočenje na 102 strane o mislimanskim zločinima. Inače, Avdić je, između ostalog, posvedočio i o bestijalnim ubistvima koje je lično počinio komandant Armije BiH Naser Orić, a kojima je on lično prisustvovao, poput ubistva trudnice.

"On je mene saslušao, nije pisao ništa, a zatim je rekao da treba da ćutim o zločinima Zulfe Tursunovića, Nasera Orića i Smaje Mandžića jer je to već presuđeno u Hagu, da to nikom ne pričam, već da mu kažem ako imam nešto o Srbima. Čim je to rekao, ja sam i pred njega uzeo to moje pismo u originalu i tu kopiju i nisam hteo više da pričam sa njim", piše u svedočenju Avdića.

Avdić je izjavio kako mu je Vojdla rekao da je taj slučaj okončan u Hagu i da ne treba o tome da priča.

"To me je posebno iritiralo, jer ja znam da se samo sudilo Naseru Oriću u Hagu, a ne i ovoj dvojici", izjavio je Avdić za "Naše novine", koji je dodao da ga je istražitelj posle toga više puta zvao na razgovore, ali je on odbio.

Avdić je svedočio i da su ga, dok je ranije bio u zatvoru u Foči, posećivali ljudi iz Tužilaštva BiH, kojima je takođe izneo svoje svedočenje o zločinima muslimanskih vojnika nad Srbima.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading