TEŠKA VREMENA ZA JUNAJTED GRUPU ŠIROM EVROPE
Alo

Junajted Grupa je postala tema brojnih afera svuda gde posluje, od Grčke preko Bugarske i Severne Makedonije do Švajcarske, a u budućnosti ih čekaju još veći problemi.

Nabrajanju međunarodnih afera ove grupacije nema kraja: najbliži saradnik vlasnika Junajted Grupe je u Švajcarskoj i Lihtenštajnu predmet istrage zbog sumnjivih veza sa ruskim tajkunima i političarima bliskim Kremlju i dugi niz godina je bio na visokoj funkciji u Gaspromu, njihov najbliži partner u Bugarskoj osumnjičen je za korupciju i gušenje medijskih sloboda i nalazi se na crnoj listi SAD, mediji u Grčkoj mesecima bruje o ogromnim dugovima i gubicima ove grupacije, njihova firma u Severnoj Makedoniji je pod istragom zbog sumnji za organizovani kriminal, agresivna lobiranja i dvostruki standardi postali su tema čak i u Hrvatskoj…

Junajted Grupi se širom Evrope otvara afera za aferom.

Oni su se u Srbiji skoro pune dve decenije širili zloupotrebom javnih resursa, monopolima i kartelima, gušenjem konkurencije, traženjem i pravljenjem rupa u zakonu, iznošenjem velikog novca u inostranstvo, a onda su pokušali da taj recept primenjuju i u ostalim zemljama gde posluju, ali im to ne prolazi, maske su pale. U Srbiji napadaju vlasnika dve nacionalne televizije jer ih je kupio za ukupno 180 miliona evra, a oni su u Bugarskoj za jednu TV platili 270 miliona evra, i to u poslu koji je išao preko tajkuna koji je pod sankcijama SAD. Junajted Grupa svuda gde posluje u budućnosti nailaziti na još više problema.

Štaviše, Junajted Grupa je večiti gubitaš.

Nikada nisu imali pozitivan saldo poslovanja. Sada imaju 800 miliona evra akumulirane gubitke, imaju preko 7 milijardi evra dugova, i oni kao takvi nemaju osnova da bilo kome drže lekcije.

Iznošenje neistinitih informacija preko medija i dvostruki standardi te grupacije očigledni su i na primeru tvrdnji da Telekom Srbija u poslovanju „troši narodne pare“.

To je još jedna zabluda koju promovišu dovodeći javnost u zabludu. Kao i svi drugi operateri, Telekom Srbija prihoduje isključivo od prodaje svojih usluga i nikada nisu primali budžetska sredstva, naprotiv. Telekom Srbija je do danas u Republici Srbiji platio preko 3 milijarde evra poreza i drugih naknada, a investirali su preko preko 4 milijarde evra. Svake godine redovno isplaćuju dividende akcionarima, koje iznose skoro 7 milijardi dinara. A oni raznim „optimizacijama“ izbegavaju plaćanje poreza i dažbina, oni traže i prave „rupe u zakonu“, oni iznose pare iz zemlje. Ako se neko bogati narodnim parama, to su oni.

U kampanji koju mediji u vlasništvu Junajted Grupe vode protiv Telekoma Srbija pregaženi su svi principi profesionalnog novinarstva i normalne tržišne utakmice.

Novi zakon o elektronskim medijima, koji Narodna skupština treba da izglasa, ogolio je sve ono što se stalno govori, mediji Junajted Grupe nisu nezavisni i objektivni, već služe svom gazdi za postizanje poslovnih ciljeva. Svi kao jedan već dve nedelje napadaju Telekom Srbija, svakog dana imaju minimum deset negativnih priloga o konkurentskoj kompaniji. Hoće da nametnu da se jednom igraču na tržištu zabrani da ima TV kanale, a da oni mogu da nastave po starom i da se šire, a to bi bilo protivustavno, jer bi se privatna svojina favorizovala u odnosu na državnu.

Prilikom izrade novih medijskih zakona, kako je dodao, zakonodavac je mnogo toga učinio da se izađe u susret zahtevima raznih strukovnih udruženja, ali za Junajted Grupu i njoj bliske ljude to nije dovoljno, sva poboljšanja zakona i izlaženja u susret njima su sporedna, jer im je jedini pravi cilj da se zaustavi Telekom.

Telekom Srbija je komercijalni pobednik i u Srbiji i u celom regionu. Prema zvaničnim podacima APR crno na belo je dokazano da je ubedljivo najuspešnija srpska kompanija, kao i da je po svim parametrima, od prihoda i profita do broja zaposlenih, daleko ispred svih operatera. Regionalne analize su pokazale da je, takođe prema svim parametrima poslovanja, ubedljivi lider u svih šest zemalja bivše Jugoslavije. Telekom Srbija je na stazi velikih uspeha, u budućnosti će biti još jači, u to će se uveriti i oni koji danas kritikuju. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal "Velika je čast što će predsednik Aleksandar Vučić krstiti našeg sina Lazara!" #fypシ゚viral #fypシ #fyf #srbija #aleksandarvucic #kim #kosovoimetohija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (24)

Loading
Maja

25.10.2023 17:31

Ne bojim se ja za Šolaka i njegovo teško vreme, čovek je težak par milijadi

Kaća

25.10.2023 17:32

Jako interesantno, sad malo maske da padaju

Pavle

25.10.2023 17:33

U pravom trenutku je počelo raskrinkavanje, i to ne u Srbiji samo, nego u celoj Evropi, gde god Šolak posluje

Boka

25.10.2023 17:34

Mislio Šoki da može Švajcarce da pljačka kao Srbe, pa čekaj malo ...

Pavle

25.10.2023 18:42

Polako ali sigurno se otkrivaru sve Solakove malverzacije.

Ivaa

25.10.2023 18:46

Izgleda da je došao kraj Šolakove bahatosti i bogaćenja na račun građana Srbije.

Dejan

25.10.2023 18:46

Pa kad su se bavili kriminalnim poslovima,vreme je da se tome stane na put.

Lola

25.10.2023 18:47

Šolak je uvek gledao samo da sebi ugodi, baš ga briga bilo za Srbiju i građane Srbije.

Vuk

25.10.2023 18:49

Treba ih zabraniti svuda. Šolak lopovčina teška.

Zvezdica

25.10.2023 18:50

Izgleda da se polako, ali sigurno se zatvaraju vrata za Šolaka širom sveta.

Ognjen

25.10.2023 19:01

Solak je u debelim problemima za koje je sam kriv.

Oliver

25.10.2023 19:03

Sta da kazem sem kako sejes tako ces i da zanjes.

Petra

25.10.2023 19:05

Otkrivaju se sve Solakove lazi i manipulacije

Da

25.10.2023 19:05

Samo da se ne izvuče samo sa novčanom kaznom.

Darija

25.10.2023 19:06

Mislio je da moze da pljacka i van granice, kao sto je i Srbiju pljackao

Panter

25.10.2023 19:08

Ko zna gde sve ovaj ima račune tako da će se on nažalost izvući.

Bilja

25.10.2023 19:11

Šolak je teška lažovčina i lopovčina.