Restoran u Čačku
Foto: Alo/Foto: RINA

Nadeleko poznat po velikom broju pečenjara, Čačak ipak nije samo grad u koji se najčešće svraća kako bi se uživalo u masnoj prasetini i jagnjetini. U naselju Gornja Atenica Milan Kovačević, odlučio se da otvori restoran u kom se služi samo posna hrana, kako na vodi tako i na ulju, a to se pokazalo kao pun pogodak.

- Sve je počelo u vreme korone kada smo odlučili da porodičnu vikendicu pretvorimo u restoran. Ovde se nalazi Atenička reka, tu uzgajamo izuzetnu pastrmku koju služimo i našim gostima. Atenička reka je poznata nekada bila po vodenicama, u Atenici je u davna vremena postojalo 17 vodenica, a sada smo mi našu vodenicu pretvorili u ribnjak u kome gajimo pastrmku. Ova naša reka ima idealne uslove za uzgoj ribe, s obzirom na to da je temperatura vode od 9 do 16 stepeni i zimi i leti, to su zaista savršene okolosti - rekao je Milan za RINU.

Tokom trajanja posta imaju pune ruke posla, mada gosti dolaze i mimo tih dana. Posni pravoslavni meni priprema jedan od najmlađih kuvara u Srbiji Veljko Vidojević, koji ima svega 21 godinu, a ovaj posao je počeo da radi sa nepunih 18 godina.

- Volim ovaj posao, koji mi predstavlja zadovoljstvo, već četiri godine sam ovde, a svaki posao je lep kada se čovek navikne. U kuhinji pripremam ribu, koja jeste malo zahtevnija od mesa, ali ni to nije problem kada se radi posao koji se voli - rekao je mladi kuvar Veljko Vidojević.

On je naglasio da se ovde priprema i druga raznovrsna posna hrana, a za njega gosti vole da kažu da je najbolji i najmlađi šef kuhinje.

- Ovih dana dok traje post, zaista je veća potražnja, s obzirom na to da je i lepo vreme i da nam stižu praznici, gostiju je sve više, a kvalitet naše hrane i usluge, najbolja je preporuka - pojasnio je Veljko.

Ono po čemu se ovaj restoran takođe ističe, jeste činjenica da sve što se u njemu služi stoprocentno proizvedeno je u Srbiji, pod podnebljem planine Jelice i Gornje Atenice.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading