POSETA ELITNOJ JEDINICI Ministar Vučević obišao Gardu Vojske Srbije (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram Screenshoot

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Obilasku je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, a o nameni, zadacima i tradiciji ove jedinice ministra odbrane informisao je komandant Garde brigadni general Nikola Dejanović.

POSETA ELITNOJ JEDINICI Ministar Vučević obišao Gardu Vojske Srbije (FOTO)

Instagram Screenshoot

 

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Garde o zadacima koje obavljaju, kao i o životu i radu u toj elitnoj jedinici Vojske Srbije i tom prilikom uverio se u njihovu motivisanost i osposobljenost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka, među kojima su i obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane i davanje vojnih počasti najvišim stranim, domaćim i vojnim zvaničnicima.

Ministru odbrane, tom prilikom, prikazana su borbena vozila, automobili i motocikli iz voznog parka 25. bataljona vojne policije, predstavljen je i Reprezentativni orkestar Garde, dok su pripadnici Gardijskog bataljona prikazali uvežbavanje izvršenja počasne artiljerijske paljbe. Takođe, tokom današnje posete pripadnici Garde informisali su ministra odbrane o stanju infrastrukture u kasarni u kojoj je razmeštena ova jedinica.

POSETA ELITNOJ JEDINICI Ministar Vučević obišao Gardu Vojske Srbije (FOTO)

Instagram Screenshoot

 

Na kraju današnjeg obilaska, ministar Vučević obišao je Spomen sobu Garde Vojske Srbije, gde se upisao u spomen knjigu, naglasivši da je zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica Vojske Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading