Vladimir Đurica na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Pančevu
Foto: agencija Beta/Amir Hamzagić

Izborna skupština Gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Pančevo održana je danas u prepunoj skupštinoj sali Grada Pančeva u prisustvu lidera PUPS-a Milana Krkobabića i delegata svih mesnih odbora. 

„Svi ljudi na ovom prostoru i Srbi i Rumuni, a posebno bih istakao Makedonce, kojih ima u velikom broju u južnom Banatu, imaju svoju partiju, imaju kome da poklone poverenje i imaju s kim da se bore za svoje osnovne ciljeve“, izjavio je Milan Krkobabić.

PUPS SNAŽNO UTEMELJEN U BRANIČEVSKOM OKRUGU Izabran novi gradski odbor "PUPS - Solidarnost i pravda" u Požarevcu (FOTO)

Za predsednika Gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Pančevo izabran je Vladimir Đurica.

„Nastavićemo da širimo plemenite ideje PUPS-a i postižemo konkretne rezultate za poboljšanje kvaliteta života svih penzionera, ali i poljoprivrednika i zaposlenih. Treba da ostanemo svetli primer timskog rada, kulture i poštovanja i da budemo kao i do sada u ovoj lokalnoj samoupravi prepoznatljivi po tome. Do sada smo realizovali mnogo toga, od besplatnog gradskog prevoza za najstarije sugrađane do brojnih akcija pomoći penzionerima i aktivnosti njima namenjenih“, izjavio je Đurica. 

Vladimir Đurica na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Pančevu

Foto: Beta/Amir Hamzagić

 

Pored predsednika Gradskog odbora danas su za potpredsednike izabrani dosadašnji predsedik GO Pančevo Milan Stanojković, Marija Dukić Marinković i Novica  Dukadinovski. Takođe, izabrani su članovi stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija, sekretar i predsednica Aktiva mladih.

Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, koji je podržao predsednim Republike Aleksandar Vuči, a kojim se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Vladimir Đurica na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Pančevu

Foto: Beta/Amir Hamzagić

 

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju posebnog vida socijalnog davanja tzv. socijalnih - garantovanih penzija, koji bi bio namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Vladimir Đurica na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Pančevu

Foto: Beta/Amir Hamzagić

 

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima Srbije dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, kao i inicijative namenjene poljoprivrednicima - uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, za nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i reforma PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Ova partija nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Vladimir Đurica na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Pančevu

Foto: Beta/Amir Hamzagić

 

Kada su zaposleni u pitanju PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja sa pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

Izbornoj skupštini prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski, potpredsednik izvršnog odbora Profir Rančić, član izvršnog odbora Marko Marić, predsednik Gradskog odbora Zrenjanin i koordinator za Banat Slavko Šućurević, kao i predsednici gradskih i opštinskih odbora banatskih okruga.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading