SUTRA SE ODLUČUJE O PREDLOGU BUDŽETA ZA 2023. GODINU Ministar Mali: Ako glasate za ovaj budžet, glasali ste za povećanje plata, penzija i minimalne zarade
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ministar finansija Siniša Mali zahvalio je na kraju rasprave poslanicima na konstruktivnoj i sadržajnoj debati o najvažnijem dokumentu za građane Srbije.

"Želim da vas obavestim da, ako glasate za ovaj budžet, da ste glasali za povećanje plata u javnom sektoru, izglasaćete povećanje penzija za 20,8 odsto, iznad rasta inflacije. Izglasaćete dalje rasterećenje zarada kada su poslodavci u pitanju, čime doprinosimo daljem zapošljavanju i novim radnim mestima, izglasaćete i povećanje minimalne zarade", rekao je Mali.

On je istakao da su sve te mere usmerene ka bolje životnom standardu.
"U tom slučaju ćemo imati prosečnun platu na kraju sledeće godine 830 evra", kazao je Mali.

On je naveo da će, ukoliko poslanici budu dali podršku, glasati i za nastavak ogromnog investicionog ciklusa.

MALI ZAPUŠIO USTA OPOZICIJI ''U 'njihovo vreme' je vojska uništavana; ponosni samo na vojsku i čuvaćemo naše Kosovo i Metohiju''

"Izglasaćete i veliku rezervu da se borimo sa energetskom krizom, tako da građani, ni privreda, nemaju problem sa dostupnošću gasa...Glasaćete i za rekordan iznos budžeta za poljoprivrednike, zdravstvo, prosvetu, kulturu, sport, koji doprinosi daljem rastu naše ekonomije u svim sferama", rekao je Mali na kraju rasprave o Predlogu budžeta za sledeću godinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading