ČANAK NE PRESTAJE DA ŠOKIRA Političar objavio sliku sa sopstvene slave, a kad su ljudi videli ko je "sveštenik" odmah su krenuli da ga psuju (FOTO)
Printskrin

Međutim, svima je zapalo za oko da kolač ne lomi pravi sveštenik, već član nevladine organizacije CPC Miraša Dedeića (samozvani vladika, Boris) koji je obučen u crkvenu odeždu.

 

 

Čankova odluka da na sopstvenu slavu pozove lažnog sveštenika da mu lomi kolač izazvala je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Političar je nedavno zgrozio javnost i kad je klevetao ćerku Baje Malog Knindže i kad je podržao ideju rušenja srpskih svetinja u Crnoj Gori.

CPC - Milov projekat protiv Srpske pravoslavene crkve

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) je nekanonska, samozvana verska zajednica koja deluje na području Crne Gore i u crnogorskim iseljeničkim krugovima. Osnovana je 1993. godine, na Cetinju, a registrovana je 17. januara 2000 kao NVO godine kod Odjeljenja za bezbednost (MUP) na Cetinju.

Crnogorsku pravoslavnu crkvu ne priznaje Carigradska patrijaršija niti druge pravoslavne crkve. Na njenog vođu, Miraša Dedeića, Sveti sinod Carigradske patrijaršije na čelu sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem I je bacio anatemu.

Na Cetinju, 31. oktobra 1998. godine, u društvu simpatizera CPC-a, raspop Miraš Dedeić se proglasio za samozvanog mitropolita ove "verske zajednice".

Suštinski, CPC je projekat Mila Đukanovića pomoću kog kreira novi montenegrinski nacionalni identitet, a sa ciljem odvajanja Crnogoraca od srpstva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Petar

22.11.2022 17:11

Kakav gazda takav i sveštenik verovatno.

Мilan

22.11.2022 17:28

Када сам прочитао наслов да Чанак слави, изненадуо сам се али када сам видео са ким ломи колач, све ми је јасно . Било би смешно да није жалосно

Dragoljub

22.11.2022 18:50

Otac i brat su komunisti, pobegli iz Hrvatske a on voli hrvate vise od Srba. Bog ga je kaznijo, nasta lici. Izrod. Ok

Hranislav

22.11.2022 18:54

Mogao je da pozove i hodzu ako je hteo da napravi foru.

Terza

22.11.2022 19:27

Covek od koga mozemo ocekivati sve sto je protiv Srbije,srpstva,pravoslavlja,Rusije.Rekao bih sta mislim o njemu ali je to toliko vulgarno da ga ne bi objavili.

Petar Veliki

22.11.2022 21:03

Kad neko nije vernik niti pravoslavac, nije ni potrebno da mu pop lomi kolač, može to da uradi i klovn. A niti je to Slava. Samo veselo.