SRAMNO! Draginja i Čanak bi da ruše naše svetinje po Crnoj Gori
Alo

Draginja, poznata po stalnim izlivima mržnje prema Srbima i srpskoj crkvi, napisala je na Tviteru:

„A što inspekcija ne ukloni bespravno podignutu limenku tzv. ’crkvu’ na Rumiji i bespravno sagrađenu ’krstionicu’ u Tivtu i sve nelegalno podignute objekte od strane Crkve Srbije. Nego su našli da uklanjaju spomen-ploču žrtvama ratnih zločina počinjenih u Morinju.

SRAMNO! Draginja i Čanak bi da ruše naše svetinje po Crnoj Gori

Alo

 

 

Njenu objavu, očekivano, odmah je podržao i retvitovao Čanak.

Povod, ako je ovoj mrziteljki uopšte potreban, bila je namera države da ukloni sporno spomen-obeležje postavljeno u nekadašnjem objektu JNA u Morinju, gde su navodno bili zatočeni i mučeni hrvatski zarobljenici između 1991. i 1992. Kotorska služba za inspekcijske poslove planirala je uklanjanje ploče na osnovu rešenja Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.

SRAMNO! Draginja i Čanak bi da ruše naše svetinje po Crnoj Gori

Alo

 

 

Spomen-ploču su 10. oktobra otkrili crnogorski ministri odbrane i spoljnih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić, takođe poznati po antisrpskim stavovima, u prisustvu visokih hrvatskih zvaničnika. Njih dvojica su, upravo zbog tog skandala, u međuvremenu smenjena i nisu više deo vlade Dritana Abazovića.

Kakvi su stavovi Nenada Čanka o Srbima i SPC u Crnoj Gori znamo odavno i videli smo kada je zapenušano potpaljivao masu na Cetinju da ne dozvoli ustoličenje mitropolita Joanikija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ništarija

29.10.2022 08:03

Ovog koloniziranog Ličanina treba poslati u zatvor,posle ko zna koliko izazivanja I širenja mržnje,treba da glavonja odgovara krivično!

Stranac

29.10.2022 08:51

Ako bi ga uporedio sa bilo kojom zivotinjom, uvredio bih životinju!!!