VESIĆ PORUČIO Interes Srbije je da se razvija i da ostane van sukoba - to je politika koju Vučić vodi
TANJUG/PREDRAG MITIC

“Ko je pratio govor predsednika u UN, mogao je da zaključi iz tog govora, kakva teška vremena dolaze. To smo mogli da čujemo i od drugih predsednika koji su se obraćali. Predsednik Vučić je govorio o tri globalna izazova koji nas očekuju i sa njima će se suočavati sve zemlje , bez obzira da li su bogatebili siromašne”,rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je prvi izazov energetska bezbednost, drugi nedostatak hrane, i treći nedostatak finansijskih sredstava.

“Mogli smo da čujemo predsednikovu izjavu posle sastanka u MMF-u, gde su mu rekli da će ova zima biti teška, ali da će sledeća biti još teža. To vrlo jasno govori kakvo nas vreme čeka i šta nas očekuje u budućnosti”,rekao je Vesić. 
I dodao da Srbiju dodatno očekuje pritisak oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Vesić je istakao da predsednik Rusije Vladimir Putin u svojoj želji da otcepi određene regione u Ukrajini i da ih pripoji Rusiji, koristi iste argumente koje je koristio NATO pakt kada je izvršio 1999. godine agresiju na teritoriji tadašnje Republike Jugoslavije.

“To znači da će oni pokušati da rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, da oduzmu Putinu taj argument iz ruke, što nas dovodi u još težu situaciju, jer će se na nas vršiti dodatni pritisak”, rekao je Vesić.

“Upravo je predsednik Vučić kada je govorio o očuvanju teritorijalnog integriteta pomenuo da je mnogo lidera govoreći pre njega reklo da je rat u Ukrajini prvi rat u Evropi, što inače nije tačno, jer prvi rat u Evropi koji se dogodio posle II sv rata jeste bio 1999. godine kada je NATO pakt izvršio agresiju nad tadašnjom Republikom Jugoslavijom i time direktno ugrozio suverenitet naše države”, kazao je Vesić.

Vesić je rekao da će biti puno probnih "balona", kao što je bio slučaj sa NON paper-om, kao i da će biti još različitih pokušaja da se izvrši pritisak na Srbiju.

“Za Srbiju je važno da vodi srpsku politiku. Dok je predsednik Vučić na vlasti, Srbija će voditi srpsku politiku. 
Pojedini mediji ovde su pokušavali da omalovaže njegov nastup u UN, kao i pojedini mediji u Hrvatskoj, pa i u Prištini. Neverovatno je to da imate kod nas političare koji kažu da Srbija sedi na dve stolice, kako se nije opredelila. Srbija sedi na srpskoj stolici, a naša stolica je ona kojom branimo interese Srbije. Naš interes je da se naša zemlja razvija, da ostane mimo sukoba, da nastavimo sa prilivom investicija i to je srpska politika koju vodi predsednik Vučić”,rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je predsednik Vučić govorio glasom razuma, i rekao stvari koje većina misli ali me smeju da kažu.

“Predsednik je pred Generalnom Skupštinom koju čine 193 zemlje koje su članice UN, najavio da ima još osam a posle skupštine će biti i devet nota o povlačenju priznanja samoproglašene nezavisnosti, danas 101 zemlja, od 193 članice UN ne priznaje samoproglašenu nezavisnost što nije bio slučaj 2012.godine. i to je velika pobeda Vučića.

Vesić je rekao da naši predsednici koji su govorili pre Vučića, odlazili su pred Generalnu Skupštinu gde je većina zemalja podržavala tu samoproglašenu nezavisnost. 

“To je najbolji pokazatelj kako je predsednik uspeo da nametne i promeni stvari na bolje kada je u pitanju Kosovo i Metohija”, kazao je Vesić.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading