Aleksandar Šapić: Podrška srpskom narodu u regionu (FOTO)
Foto: Grad Beograd

On je posle sastanka sa delegacijom Republike Srpske, a povodom održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji” istakao da je naša obaveza kao grada i Republike da pomažemo srpskom narodu gde god da živi, a posebno u regionu.

– Izuzetno mi je važno da kao gradonačelnik pokažem da će Grad Beograd podržavati svaku vrstu saradnje sa našom braćom iz Republike Srpske.  I opština Novi Beograd, na čijem sam čelu bio 10 godina bila je bratimljena sa Banjalukom, pa nema razloga da i grad Beograd sad od kad sam ja na njegovom čelu, ne pokaže još prisnije i još bliže odnose sa našom srpskom braćom, reko Drine – rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će kao primer dobre prakse bratimljenja Novog Beograda i Banjaluke predložiti predsednicima i ostalih beogradskih opština da odaberu neki grad ili opštinu u Republici Srpskoj sa kojom će uspostaviti visok stepen saradnje. 

– Tako će se svaki Srbin iz Republike Srpske kada dođe u Beograd osetiti kao kod svoje kuće i obrnuto. Ukoliko tako ne činimo ne možemo da očekujemo ni od drugih da nas poštuju i tretiraju na način za koji smatramo da smo kao narod zaslužili i da nam pripada – naglasio je prvi čovek prestonice.
 On je podsetio na nedavnu posetu Istočnom Sarajevu i Srpskom spomen-groblju u Sokocu gde je odao poštu našim palim borcima iz ratova devedesetih i najavio svoju ličnu kao i institucionalnu podršku srpskom narodu sa one strane Drine. 

–  Očekujem da se veoma brzo vide benefiti naše saradnje i da to pre svih osete mladi, a potom i čitav narod – zaključio je gradonačelnik.
Potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić zahvalila je gradonačelniku Šapiću na srdačnom prijemu i podsetila je da se danas obeležava deset godina od početka održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, zahvaljujući kojoj se susreću mnogi privrednici i javne kulturne ličnosti.

U delegaciji Republike Srpske su bili i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading