KISIĆ UGOSTILA HARAGA: Srbija zahvalna Tunisu za brigu o vojnim grobljima
Vlada Srbije, MRZS (Dejan Urošević)

U Menzel Burgibi se nalaze dva spomenika, vojno groblje na kojem su sahranjeni borci umrli u francuskim vojnim bolnicama tokom Prvog svetskog rata i zajednički srpsko-francuski spomenik.

Osim ovih memorijala, u Tunisu se nalaze još tri vojna groblja na kojima su sahranjeni srpski vojnici.

Kisićeva je na sastanku sa gradonačelnikom Haraguom istakla da je saradnja Republike Srbije i Republike Tunis na veoma dobrom nivou i da predstojeće bratimljene Menzel Burgibe sa Bajinom Baštom oslikava odnose dveju zemalja.

Minisitrstvo je navelo da je Kisić izrazlia spremnost na unapređenje odnosa u oblasti ratnih memorijala i u drugim oblastima od zajedničkog značaja.

Prenosi se da je gradonačelnik Haragu istakao da je očuvanje ovih memorijala od ogromnog značaja za jačanje veza Tunisa i Srbije i predložio da se organizuje poseta potomaka vojnika sahranjenih u Menzel Burgibi spomen grobljlu, kako bi odali počast svojim precima.

Ministarka Kisić je podržala tu inicijativu i ukazala da je Ministarstvo spremno da pruži svu neophodnu podršku kako bi ova inicijativa u najskorijem periodu bila realizovana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragan

21.07.2022 15:45

Hvala Tunisu, hvala gradu. To se zove ljudskost, poštovanje, dobročinstvo kako tunska država, narod poštuje druge narode i vodi brigu o sahranjenim srpskim vojnicima. Zato treba da se odužimo, adekvatno, tom narodu i državi.