IZ VLADE SRBIJE PORUČUJU: Pregovori sa radnicima Fijata nisu propali
Tanjug

- Pregovori nisu prekinuti niti su propali. Sindikati i predstavnici radnika krše inicijalni dogovor koji je postignut, a to je da će Vlada Srbije izaći sa predlogom za radnike koji ne prihvate ponuđeni program nakon što kompanija Fijat završi proces registracije radnika za rad u inostranstvu - navode u Vladi.

Podsećaju da je rok za prijavu radnika za rad u inostranstvu produžen do ponedeljka, 20. juna.

Vlada Srbije će nakon isteka tog roka izaći sa predlogom, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Mediji su danas ranije preneli da su pregovori sa Vladom Srbije o budućnosti radnika te kompanije propali. 

Predsednik Vučić danas sa ministrom inostranih poslova Turske - Alo.rs

Pojedini predstavnici radnika tvrde da vlada nije mogla da ispuni njihov zahtev, a to je da danas do 11 sati izađe sa konkretnom ponudom za zaposlene koji su tehnološki višak, niti da govori o visini otpremnina.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Srbija, Saša Ðorđević, izjavio je juče Tanjugu da se do utorka 137 radnika te kragujevačke kompanije prijavilo za rad u inostranstvu, što je uslov da zadrže posao kada Stelantis grupa počne da proizvodi električno vozilo u ovom pogonu.

MINISTAR VULIN PRED POČETAK TURISTIČKE SEZONE Svako ko boravi ili prolazi kroz Srbiju mora da se oseća sigurno i bezbedno! - Alo.rs

Naveo je da je u međuvremenu poslodavac donekle popravio uslove pod kojima bi se išlo na dvogodišnji rad u inostranstvo u druge Stelantisove pogone, kako bi zaposleni bili motivisani da se prijave i da je rok za prijavljivanje produžen do ponedeljka, 20. juna, u 13.00 časova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading