KOLIKO DANAS VREDI MANTIJA Vladika Grigorije uz Dragana Šolaka u skupocenoj specijalnoj loži na finalu Lige šampiona(FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/Vincent Mignot

Ljubitelji sporta sinoć su imali priliku da gledaju fudbalski spektakl u finalu Lige šampiona u kojem je Real Madrid savladao Liverpul. Ali za razliku od građana Srbije koji su utakmicu gledali na svojm TV ekranima, neki su imali privilegiju da ovaj meč prate direktno sa stadiona.

KOLIKO DANAS VREDI MANTIJA Vladika Grigorije uz Dragana Šolaka u skupocenoj specijalnoj loži na finalu Lige šampiona(FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

 

Među onima koji su imali dovoljno novca da utakmicu gledaju uživo bilo je i našoj javnosti poznatih lica. Zahvaljujući svojim čitaocima, portal 24sedam je došao u posed snimka na kojem se vidi i  vladika Grigorije koji je sinoć pred početak finala Lige Šampiona čekao u redu da uđe u skupu ložu stadiona Sen Deni u Parizu.

“Skromni” vladika

Sve to možda ne bi ni bilo sporno da vladika nije monah koji je život navodno posvetio odricanju od ovozemaljskih iskušenja, a za to vreme posećuje lože stadiona za koje karta košta najmanje 1.200 evra. I dok prosečan građanin Srbije može samo da sanja da toliki novac potroši za prisustvovanje jednom fudbalskom meču, vladika Grigorije očigledno nema problem sa tim. I ne samo to. Da je Grigoriju skromnost strana najbolje govori činjenica da je na utakmicu došao u skupocenoj jakni marke “Bogner” čije se cene kreću od 400 pa do basnoslovnih 2.000 dolara.

Kako smo saznali vladika Grigorije je sinoć mogućnost uživanja u specijalnoj loži zvanoj “Hospitality lounge” gde je mogao da konzumira alkoholna i bezalkoholna pića, ali i da uživa u specijalitetima od ribe i mesa. Takođe, specijalne goste koji su mogli da iskeširaju boravak u ovoj loži je ispod tribina zabavljao poznati pariski rok bend, a vladika je i tu imao pristup.

Druženje sa tajkunom

Interesantno je da se u poslednje vreme Grigorije više interesuje za politiku nego za crkvena pitanja, kao da mu posao nije da širi pravoslavno učenje, već da promoviše stranku Dragana Đilasa lakovernim biračima koji veruju u vladikinu čast. Iako je patrijarh srpski Porfirije zabranio da crkveni zvaničnici daju političke izjave, Grigorije se nije obazirao na to i nastavio je da kritikuje one koji drugačije misle od  političara od kojih ima direktnu korist.

Zašto je to tako možda najbolje govori činjenica da Grigorije u loži pariskog stadiona sinoć nije bio sam. Naime, sasvim “slučajno” tu je bio i najbogatiji srpski tajkun, Dragan Šolak, koji je za vreme Đilasove vlasti postao bogatiji za preko dve milijarde evra koje danas troši na kupovinu premijerligaških klubova.

Šolak kupio klub novcem građana Srbije

Podsetimo, Šolak je izneo neistine u srpsku i međunarodnu javnost kada je rekao da je fudbalski klub Sautempton kupio svojim ličnim novcem! Ekskluzivnim uvidom u zvaničnu dokumentaciju saznali smo da je Šolak za bahaćenja u Engleskoj uzeo pare direktno od Junajted grupe, čiji je suvlasnik i osnivač. A to su zapravo pare građana i države Srbije.

Naime, celokupna međunarodna medijska hobotnica pod kontrolom Dragana Šolaka izgrađena je novcem koji je “isisavan” iz Srbije, što izbegavanjima plaćanja poreza u vrednosti na stotine miliona evra, što pljačkom i uništavanjem kompanije Telekom u ne manjem iznosu. A onda su te pare upotrebljene za Šolakovo belosvetsko bahaćenje, kupovinu engleskog premijerligaša. 

Druženje sa albanskim lobistima

Nakon jučerašnjeg druženja Grigorija i Šolaka, povezanost vladike, tajkuna i Đilasa nikad nije bila očiglednija.

Važno je podsetiti da se vladika Grigorije nedavno sastajao i sa poslanicom Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i osvedočenim lobistom za nezavisnost tzv. države Kosovo Violom fon Kramon. 

Tada je  fon Kramon istakla da su njih dvoje “razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj”.

KOLIKO DANAS VREDI MANTIJA Vladika Grigorije uz Dragana Šolaka u skupocenoj specijalnoj loži na finalu Lige šampiona(FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Ono što je tada zaintrigiralo javnost jeste prepiska na Tviteru koja je usledila posle sastanka kada je Albanski lobista u EP objavila fotografiju sa episkopom Grigorijem.

Na tu fotografiju je ubrzo stigao komentar jedne od korisnica ove društvene mreže koja je napala SPC.

- Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promenite, biće sjajno, ali sumnjam - napisala je ona, a onda je usledio šokantan odgovor:

- Nema ovde "Srpske pravoslavne crkve", ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se - odgovorila je Viola fon Kramon.

Posle sastanka sa albanskim lobistom i ženom koja koristi svaku priliku da udari na Srbiju i SPC i jučerašnjeg druženja sa tajkunom Šolakom, postavlja se pitanje koliko zapravo vredi Grigorijeva mantija i koliko je moralno da sveštenom licu na prvom mestu bude lična korist, a ne vera i crkva.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Baba Milka

29.05.2022 19:12

Pa grigirije , cime su te to pricepili kad izdade Svete Srpske Svetinje i Srbiju ?

Deki

29.05.2022 22:39

Svi oni u redu sa vladikom mi bas i ne lice na one koji idu u skupe loze. Inace najjeftinije ulaznice su 70 evra.

Đoko

30.05.2022 06:46

@Deki - .. . Glogorije, sram da te bude boga. Dabogda se rapado kao da si čudovište. Stidi se!