ALO! ANKETA PITAMO POLITIČARE: Kako ste zaradili prve pare?
: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Prva zarada na koju sam jako ponosan je novčana nadoknada koju sam primao kao student prodekan Pravnog fakulteta u Beogradu. To jeste bila mala plata, u iznosu oko 150 evra, ali ogromna čast i mnogo obaveza jer sam bio član Saveta fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Tadašnja generacija studenata je organizovala mnogo humanitarnih akcija, a najponosniji sam na podršku Pravnom fakultetu izmeštenom iz Prištine u Kosovsku Mitrovicu. Trudili smo se da pomognemo našim kolegama i njihovim porodicama na Kosovu i Metohiji.

ALO! ANKETA PITAMO POLITIČARE: Kako ste zaradili prve pare?

Foto: Dejan Briza

 

Nevena Đurić: Radila sam kao nastavnik matematike

- Radila sam kao nastavnik matematike u osnovnoj školi. Kao i većina mladih kada se prvi put zaposle, imala sam ogromne planove kako ću potrošiti novac. Čak su se i svi ukućani radovali, jer su ih čekali pokloni koje sam im obećala. Danas mi treba da budemo ponosni na činjenicu da nam u Srbiji plate, ali i penzije, kontinuirano rastu, i da nam raste životni standard. Takve rezultate imamo zahvaljujući ozbiljnom i odgovornom rukovodstvu s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.

ALO! ANKETA PITAMO POLITIČARE: Kako ste zaradili prve pare?

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Vladimir Đukanović:  Radio sam svašta zbog džeparca

- U vreme sveopšte inflacije kao klinac sam radio svašta da se domognem nekog džeparca. Kasnije, kao srednjoškolac sam znao da ponekad ocu pomognem oko firme. Jednom prilikom neko skladište je morao da iseli. Propisno mi je pukla kičma od posla, ali je umeo da nagradi. Kada sam krenuo na faks, stalno sam radio. Tada sam počeo polako da gazim u svet novinarstva i lepo sam prihodovao mesečno. Za studenta sjajno.

ALO! ANKETA PITAMO POLITIČARE: Kako ste zaradili prve pare?

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Vjerica Radeta: Prvu platu potrošila sam na krpice

- Prvu platu primila sam kao diplomirani pravnik sa dvadeset i dve i po godine. Fakultet sam završila za tri i po godine i odmah počela da radim. Ne sećam se iznosa prve plate, ali bio je lep osećaj. Pre zvaničnog prvog posla nisam ništa radila i nisam zarađivala nikakve honorare. Sećam se i da sam prvu platu brzo potrošila na poklone ukućanima i na neke „krpice“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading