VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM EGIPTA: Nastaviće se rad na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda
Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Darko Vojinović

Tokom razgovora, dvojica predsednika istakli su da će nastaviti da rade na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda, pre svega kroz jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Zvaničnici su saglasni da ima potencijala za razvijanje ekonomskih odnosa dveju zemalja u oblastima poput poljoprivrede, turizma, kulture, zdravstva, telekomunikacija, građevine, mašinske industrije, rudarstva, naučno-istraživačkih projekata i odbrane, kao i da postoji potreba za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koji bi bio važan podsticaj razvoju odnosa Srbije i Egipta.

Vučić je zahvalio Egiptu na razumevanju pozicije Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova izrazivši očekivanje da će Egipat nastaviti da pruža aktivnu podršku interesima naše zemlje po tom pitanju u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Srbije čestitao je predsedniku i narodu Egipta na realizaciji velikih razvojnih projekata, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Egipatski predsednik Al Sisi još jednom je čestitao predsedniku Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima i najavio svoju posetu Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mina

22.04.2022 10:20

Srbija će dati svoj doprinos unapređenju već postojećih , dobrih odnosa ,saradnje, i prijateljstva sa Egiptom i njenim narodom!