GENERAL LAZAREVIĆ Ne dozvolimo reviziju naše slobodarske prošlosti na štetu srpskog naroda, jer je ta prošlost naš kod i identitet
Foto: Printscreen/Youtube

General Lazarević poručio je da je Srbija nezavisna i vojno neutralna zemlja i da posledice NATO bombardovanja srpski narod i danas oseća. 

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde sa vama. Uveren sam da su ovde prisutni ljudi kojima je na srcu i mir i prosperitet Srbije.

Vi znate da je mesec  mart, vreme evociranja uspomena na tragediju 1999. godine, zbog zločinačke agresije NATO alijanse na našu zemlju i uvek će to biti period, kada ćemo izražavati bol i tugu za svom stradalom decom, za svim  žrtvama među civilima, vojnicima i policajcima našim.
Bila je to agresija  bez presedana u istoriji ratovanja. 
Ubijali su prevashodno civile, nemoćne  i slabe, bolesnike, putnike, izbegličke kolone, ubijali su ptice, sve što živi u zemlji Srbiji.
U zgrarišrta su pretvarali čitava naselja, škole, fabrike, bolnice, crkve i manastire kod nas. I danas 23 godine kasnije ubijaju po Srbiji, Srbija je prva po bolesti karcinoma", poručio je general Vladimir Lazarević pred više od 6 hiljada članova i pristalica Pokreta socijalista u Beogradu. 

General Lazarević istakao je da je beskrajno ponosan na pripadnike Prištinskog korpusa i Treće armije koji su Srbiju branili u najtežim vremenima i poručio da se danas mir i stabilnost moraju očuvati. 

"Svojim radom u sinergiji sa svim subjektima društva kojima je Srbija u srcu, činimo sve da se ne stidimo svoje prošlosti daleke, i ne tako daleke, da se ne stidimo svojih građana i pripadnika srpskog naroda koji su kroz vekove i decenije svojim životima branili zemlju i slobodu, svim sredstvima diplomatske, političke, pravne, naučne borbe. Ne dozvolimo reviziju naše slobodarske prošlosti na štetu srpskog naroda, jer je ta prošlost naš kod, identitet, sudbina naša. Svakodnevno na svakom mestu u Srbiji sa svim relevantnim faktorima u društvu činimo sve da naša Srbija bude jača ekonomski, duhovno, demografski, kulturno, zdravstveno, moralno, odbrambeno, takvim jačanjem države, država jača i svoj kamen temeljac na kojem počiva i sadašnjost i budućnost, a to je mir, i jedino mir", poručio je general Vladimir Lazarević na velikom predizbornom skupu Pokreta socijalista u Beogradu.

Komentari (0)

Loading