RATNI ZLOČINAC KRITIKOVAO KURTIJA I PORUČIO MU DA JE NESPOSOBAN: Haradinaj pobesneo jer je Đurić okupio kongresmene!
Foto: Printscreen/instagram

On se tim povodom oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk i konstatovao da je 14 američkih kongresmena iz Komisije za spoljne poslove, Vojnog komiteta i Bezbednosne komisije bilo na večeri kod ambasadora Srbije u Vašingtonu Marka Đurića, uz komentar „a naš komunistički premijer, ponosan je što je smanjio troškove za ručkove i večere“.

 

- Šta će biti sa dijalogom i udruživanjem uz ovakav komunistički pristup našeg premijera? - prokomentarisao je Haradinaj.

Podsetimo, ambasador Srbije u SAD organizovao je svečanu večeru u Vašingtonu za više istaknutih članova Kongresa, s koje su poslate snažne političke poruke našoj zemlji.

Kurti danas u Briselu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koji će danas u Briselu prisustvovati sastanku Saveta za stabilizaciju u pridruživanje EU i takozvanog Kosova, sastaće se i sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom. Taj susret biće prilika da EU posrednici sa prištinskom stranom još jednom razmotre mogućnosti održavanja dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou do kraja godine.

Na skupu, koji je okupio najveći broj kongresmena i članova Srpskog kokusa u poslednjih nekoliko decenija, Ðurić je iskazao zahvalnost okupljenima na pismu podrške Srbiji i značaju koji pridaju daljem unapređivanju odnosa sa našom zemljom na svim nivoima.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo rastom interesovanja za Srbiju koje se ogleda i u povećanju broja članova našeg Kokusa, dodavši da ćemo i u narednom periodu nastaviti s intenzivnim angažovanjem i komunikacijom sa predstavnicima obeju stranaka na Kapitol hilu.

- Zajedničkim snagama iz dana u dan potvrđujemo značaj viševekovnih odnosa Srbije i SAD, i naše obostrane težnje da nastavimo da podižemo nivoe saradnje i gradimo nove staze starog prijateljstva naših dvaju naroda i u narednih 140 godina - rekao je on tom prilikom.

Pored Majkla Mekola, kopredsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora, prisutnima se obratila i Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka, koja će uskoro zvanično preuzeti kopredsedavanje Srpskim kokusom u Kongresu.

Ovaj događaj deo je niza ovogodišnjih aktivnosti kojima se obeležava veliki jubilej - 140 godina bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Održan na prestižnoj lokaciji u Vašingtonu, istovremeno je predstavljao i priliku za promociju najboljih specijaliteta srpske nacionalne kuhinje, koje su ovim povodom odabrali i pripremili profesionalni kuvari i somelijeri iz naše zemlje koji žive i rade u SAD.

Drecun: Jašari na čelu KBS jer Kurtiju treba poslušan čovek

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun poručio je juče da je, nakon postavljanja Baškima Jašarija za novog komandanta tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, jasno da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti „ne može da izađe iz šinjela zločinačke organizacije OVK“.

- Treba znati da on pripada organizovanom kriminalnom klanu. Njegov stric jeste Adem Jašari koji je likvidiran u sukobima sa našim snagama bezbednosti, ali posebno je interesantno da je Baškim Jašari bio jedan od komandanata zona u takozvanom kosovskom zaštitnom korpusu od 2003. i da je upravo tada osumnjičen za neke kriminalne aktivnosti - rekao je on za RTS, i naglasio da je nakon postavljanja Jašarija jasno da Kurtiju treba poslušan čovek da sprovodi aktivnosti koje planira u narednom periodu, posebno na severu KiM.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading