Đorđević: Narod po zlu pamti vladavinu Dragana Đilasa
Printscreen/ Pancevo RTV

- Njihov izgovor za blokadu vitalnih saobraćajnica u nekim gradovima Srbije bio je navodna "zabrinutost" za ekološki aspekt problema i potencijalne opasnosti po životnu sredinu pri otvaranju rudnika litijuma u Zapadnoj Srbiji, kao i nezadovoljstvo u vezi sa dva zakona, Zakona o referendumu i Zakona o ekspropiraciji - rekao je Đorđević.

Đorđević, u svom saopštenju, navodi da je u isto to vreme, predsednik Aleksandar Vučić, bio, kako je i obećao pre tri dana, u Gornjim Nedeljicama, da u direktnom razgovoru sa ljudima iz 18 sela sa područja Jadarskog kraja čuje njihove probleme, da u neposrednom kontaktu sa meštanima razjasni sve njihove sumnje i nedoumice u vezi sa rudnikom litijuma i da, lično, bez posrednika, kako to i inače rade odgovorni i ozbiljni državnici, čuje glas naroda.

- Srbija je demokratska zemlja, u kojoj su sloboda okupljanja i sloboda mišljenja Ustavom i zakonima garantovana prava - te su stoga, mogao bi zaključiti neko lakoveran i nedovoljno upućen, građani i imali pravo da protestvuju i da na taj način iskažu svoje nezadovoljstvo. Teorijski tačno, ali pod uslovom da to i takvo okupljanje ne ograničava, niti otežava (ili u potpunosti sprečava, kao što je to bilo u ovom slučaju) tuđa prava, kao što je, recimo, pravo na slobodu kretanja, a pogotovo da to ne čini na nezakonit način - neprijavljenim skupovima, na mestima na kojima se ne ugrožava samo bezbednost saobraćaja već i opšta bezbednost i životi ljudi. Ne znam šta bi taj - neko, neobavešten i lakoveran, zaključio na osnovu scena viđenih danas u Beogradu i nekim gradovima Srbije, kada su ljudi, naročito naši stariji sugrađani, bili prinuđeni da napuste vozila javnog prevoza i da pešače do svojih domova, neki od njih noseći decu u rukama, ili kada je nepregledna kolona vozila na međunarodnom putnom pravcu dva sata stajala u mestu da bi "ekološki svesni" građani iskazali svoje nezadovoljstvo. Možda bi i prihvatio obrazloženje lažnih ekoloških aktivista, da je to "sasvim demokratski postupak", u skladu sa zakonom garantovanim ljudskim pravima i slobodama koje vladaju u demokratskim državama i možda se ne bi zapitao - šta je sa njegovim ljudskim pravima i slobodama, pre svih sa pravom na slobodno kretanje - ali možda bi mu, lakovernom i nedovoljno upućenom u suštinu stvari, trebalo pojasniti o čemu se tu zapravo radi i možda bi on onda svoje mišljenje promenio - objasnio je on.

Član Predsedništva SNS rekao je da se u ovom protestu ne radi o "zabrinutosti" građana, već da je u pitanju smišljena, spolja naručena, kordinirana i usmeravana akcija.

- Izneti mu sve dokaze i činjenice da se tu ne radi o "zabrinutosti" građana i "svesnih" ekoloških "eksperata" i aktivista, već da je u pitanju smišljena, spolja naručena, kordinirana i usmeravana akcija, prava vojna operacija u formi specijalnog, hibridnog rata protiv Srbije, "uvijena" u ekološku zastavu, po ugledu na sve one tzv. "obojene"  revolucije, koje su isti centri svetske moći širom Evrope već organizovali. Objasniti mu i dokazati da se radi o posebnoj formi rata, kojim se pokušava "disciplinovati" Srbija, rata kojim treba destabilizovati Srbiju i kojim se pokušava zaustaviti oporavak i vaskrs Srbije, kijim se pokušava sprečiti da Srbija, pre svih predsednik Aleksandar Vučić, vodi politiku koja je zasnovana jedino na srpskim državnim i nacionalnim interesima, a ne na dodvoravanju i služenju moćnima, pa ma ko oni bili i ma kako moćni bili.

- Upoznati ga, argumentima, sa tim da se ne radi ni o kakvim "borcima za demokratiju i slobodu", već da iza svega stoji samo lični interes tih preispoljenih bitangi i štetočina, zgubidana, nesposobnih neradnika i profesionalnih mrzitelja Aleksandra Vučića i Srbije, koji su skloni prisvajanju narodnog novca i za koje je Srbija potpuno nevažna, osim u slučaju ako ne vladaju njom i ne pljačkaju je, kako su to činili dok su bili na vlasti. Dati mu neoborive dokaze da nisu u pitanju ekološki razlozi, niti da su vođe tog "ekološkog ustanka" ljudi koji su iskreno zabrinuti za taj apspekt problema, već da se radi o pukoj i ogoljenoj borbi za vlast, jer je vlast jedino što ih interesuje, kao i da svi ti "politički neutralni i politički neangažovani ekolozi" nisu ništa drugo do interesna skupina, grupa potplaćenih i stranim intersima vođenih politikanata, kao i da je samo privid da se radi o nekim "novim" ljudima, koji nisu političari - objasnio je Đorđević.

On kaže da su taj nekakav A.J. Ćuta, ili izvesni, samozvani ekološki lider, Savo Manojlović, samo maska pod kojom se kriju mnogi, recimo čuveni "ekološki ekspert" Zelenović, iz Šapca, ili pak vrhunska ekološka stučnjakinja, Marinika Tepić, usko specijalizovana za ekološke probleme morovićkih kokošaka, a da je pod tom maskom i onaj koji vuče sve konce u ovoj ujdurmi, po nalogu inostranih mentora, najnetalentovaniji među političarima i tajkun ovdašnji, Dragan Đilas.

- I on to čini iz "ekološke" senke, skriven - jer zna da ga narod neće, da narod po zlu pamti njegovu vladavinu - ali se uzda u to da će mnoge, lakoverne i nedovoljno upućene, moći na ovaj način da prevari. Zbog toga, znači, zaključiće taj - neko, lakoveran i nedovoljno obavešten, svi ti napadi, naročito na predsednika i njegovu porodicu, zbog toga stvaranje haosa na ulicama, nalik današnjem, zato i svakodnevna gebelsovska kampanja na svim tajkunskim medijima, zbog toga i pritisci spolja, zato pretnje, uslovljavanja, ucene. Da, upravo je tako: Kobajagi ekologija - a iza toga, politički marifetluk i pokušaj prevare građana. Još jedan, uzaludan, očajnički potez političkih gubitnika okupljenih oko ideje da budu dobro plaćene sluge i poslušnici, bez obzira koliko to bilo protivno interesima Srbije i njenih građana - rekao je Đorđević za kraj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Snezana

05.12.2021 20:50

Naravno, kad je samo zlodela i činio!

Maja

05.12.2021 20:52

Djilas pokušava manipulacijom gradjana da dodje na vlast, ali srećom narod pamti sve loše što su radili dok su bili na vlasti i naravno da neće takve ljude opet

Nina

05.12.2021 21:13

Djiki je u vreme kad je bio na vlasti sve pozatvarao I ostavlhao ljude bez posla a punio svoje dzepove

Zeljko

05.12.2021 21:17

Đorđeviću, Đilas i jeste samo zlo.