VUČIĆ ŠALJE PISMO ŠEFOVIMA SVIH DRŽAVA U njemu će biti samo jedno pitanje - NAJVAŽNIJE!
EPA/MARTIN DIVISEK

"Uputiću pismo svim predstavnicima država i vlada i tražiću odgovor od evropskih zvaničnika kako je moguće da Aljbin Kurti govori o sopstvenoj želji za ujedinjenjem sa Albanijom, jer nijedna evropska instanca, niko na to nije reagovao... Moje pitanje će biti po kom princip je Albancima sve dozvoljeno, a Srbiji sve zabranjeno", rekao je Vučić prilikom obraćanja javnosti.

Srbija traži razgovore sa Prištinom na svim nivoima, o svim temama, jer je to od izuzetnog značaja, poručio je Vučić i istakao da je to preneo i specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

"Srbija traži, zahteva, želi razgovore sa Prištinom, na svim nivoima. Želimo ih što pre, što više i što češće, jer smatramo da je svaki razgovor bolagorodan i lekovit", rekao je on.

Važno je, kaže, da se razgovara o svim temama, naravno pre svega o Zajednici srpskih opština, ali i o energetici.

"Ali, i da pokušamo da napravimo bilo kakvo, makar minimalno poverenje između nas, da ne bismo dolazili u situaciju kakva je bila pre mesec dana", rekao je Vučić.

Istakao je da je to od izuzetog značaja, i da je to u jučerašnjem razgovoru preneo Miroslavu Lajčaku.

"To je zvaničan zahtev Srbije", naglasio je predsednik.

Dodao je da je Beograd uvek spreman za razgovor, želi da oni budu što češći i ne želi da prihvati tezu da je smo mi na bilo koji način odgovorni što razgovora nema.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading