Atanasković, ambasador Slovačke Rosoha i gradonačelnik Bakić u Subotici posetili firmu "Tatravagonka Bratstvo"
Foto: Alo!

Ministarka Atanasković je, u izjavi medijima nakon sastanka, navela da je kao kopredsedavajći za Mešovitu komisiju za ekonomski razvoj i saradnju između Republike Srbije i Slovačke na inicijativu ambasadora Rosohe danas u Subotici, u poseti fabrici „Tatravagonka Bratstvo“.

„'Tatravagonka' je primer firme i privatizacije koja je odlična, prvenstveno za Suboticu, a ujedno i za Srbiju. Oni već 11 godina imaju dobre rezultate, ove godine su imali podsticaje od Ministarstva privrede, a početkom sledeće godine imaju drugu tranšu koju treba da povuku, završe i zaposle još pedesetak ljudi. Oni nameravaju da prošire proizvodnju i da prave još jednu halu, što je jako dobro. I bili bi primer ne samo u Srbiji, nego i u Evropi sa proizvodnjom vagona i, uopšte, vagonskih  elemenata. Rekla sam im da mogu to da odrade i pre, znači ako ispune drugu tranšu ranije mogu već da konkurišu i predaju zahtev našem ministarstvu i Razvojnoj agenciji Srbije, kako bismo mogli da razmatramo podsticaje, zavisno od njihovih ulaganja koje treba da daju. To je pozitivno i za Suboticu, jer odmah posle toga sledi upošljavanje novih ljudi i rešavanje ekonomskih pitanja mnogih porodica u ovom regionu“, istakla je ministarka Atanasković.

Atanasković, ambasador Slovačke Rosoha i gradonačelnik Bakić u Subotici posetili firmu

Foto: Alo!

 

Prisustvo ministarke Atanasković i delegacije sa kojom je posetila Suboticu i „Tatravagonku Bratstvo“ znak je da Srbija hoće i dalje da potpomaže i podržava dobre investicije, ocenio je ambasador Rosoha, i dodao da je ta fabrika dobar primer uspešnog preduzetništva u ovoj zemlji i primer drugim investitorima koji bi došli na srpsko tržište.

„Kao što je ministarka pomenula, sledeće nedelje u Bratislavi će biti upriličena deseta Mešovita komisija za ekonomski razvoj i saradnju između Republike Srbije i Slovačke, a mi to vidimo kao dalji korak u jačanju privrednih odnosa Srbije i Slovačke“, podvukao je ambasador Rosoha.

Atanasković, ambasador Slovačke Rosoha i gradonačelnik Bakić u Subotici posetili firmu

Foto: Alo!

 

Uz podsećanje da je slovačka „Tatravagonka“ od 2011. godine vlasnik „Bratstva“, gradonačelnik Bakić je istakao važnost koju za grad Suboticu ima ova fabrika šinskih vozila, jer se ona naslanja na tradiciju koja datira iz 1886. godine, dok pod prepoznatljivim imenom „Bratstvo“ radi od 1959. godine.

„Tu su mnoge generacije Subotičana prehranile svoje porodice i dale doprinos industrijalizaciji Subotice. Čestitam menadžmentu 'Tatravagonke Bratstvo' na  impozantnim rezultatima koje su nam prezentovali, na izuzetno uspešnom finansijskom poslovanju, a  naročito na  planovima za budućnost ove kompanije  koji su, takođe, impozantni. Danas smo se sastali upravo da vidimo kako država Srbija, slovačka ambasada i Grad Subotica mogu da pomognu da se ta proizvodnja razvije i da se obezbedi kvalifikovana radna snaga. Subotica će dati sve što je u njenoj nadležnosti da se isprate ambicije fabrike 'Tatravagonka Bratstvo' i da ovo preduzeće, kao odličan primer srpsko-slovačke poslovne saradnje, nastavi sa uspesima na evropskom tržištu“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Atanasković, ambasador Slovačke Rosoha i gradonačelnik Bakić u Subotici posetili firmu

Foto: Alo!

 

Jedan od vlasnika fabrike „Tatravagonka Bratstvo“, Mihal Lazar, kazao je da je misija menadžmenta kompanije da nastavi da gradi ovu firmu i investira u dalju proizvodnju, za šta je, kako je rekao, i ubuduće potrebna dobra saradnja sa državnim organima Republike Srbije.

Nakon sastanka u poslovnim prostorijama ove firme, ministarka Atanasković, ambasador Rosoha, gradonačelnik Bakić i menadžmet „Tatravagonke Bratstvo“ obišli su proizvodne pogone ove fabrike.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading