SEDNICA Selaković razgovarao s predsednikom Saveta bezbednosti
Foto: Youtube/Printscreen

Selaković je sagovornika upoznao sa najnovijom serijom napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je u poslednjem upadu specijalne prištinske policije na sever pokrajine Srećko Sofronijević teško ranjen puščanim metkom, a da je od posledica hemikalija korišćenih u intervenciji preminula je 71-ogodišnja Verica Ðelić.

Ministar je naveo da Beograd dosledno stoji na poziciji da je dijalog jedini način za postizanje održivih rešenja na Kosovu i Metohiji i osuđuje jednostrane akte Prištine, navodi se u saopštenju MSP.


Šef srpske diplomatije je sagovornika informisao i o činjenici da Priština više od 101 meseca ne sprovodi Briselski sporazum i da odbija da omogući realizaciju njegovog ključnog elementa, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

Takođe, Selaković je Kimaniju preneo i utiske sa nedavno održanog skupa povodom 60. godišnjice pokreta nesvrstanih država u Beogradu, istakavši da je to bio verovatno najveći multilateralni događaj u svetu ove godine, posle Generalne skupštine UN, saopštilo je MSP.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading