Darija Kisić Tepavčević započinje pregovore
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su Poglavlja 2 i 19 - sloboda kretanja radnika i socijalna politika i zapošljavanje, koja su u nadležnosti tog ministarstva, spremna za početak pregovora sa Evropskom unijom (EU).

Na sastanku sa državnim sekretarom Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja Nemačke Rolfom Šmahtenbergom, ona je istakla da je proces priključenja Srbije EU strateški pravac i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike Srbije, saopšteno je iz Vlade.

"Srbija, u skladu s tim, očekuje vrlo brzo otpočinjanje pregovora i u pregovaračkim poglavljima koja do sada nisu otvorena", rekla je Kisić-Tepavčević.

Ona je rekla da Nemačka značajno podržava realizaciju aktivnosti iz delokruga njenog Ministarstva i ; izrazila uverenje da će buduća saradnja biti produbljena.

Šmahtenberg je naveo da postoji prostor za unapredjenje saradnje srpskog i nemačkog ministarstva i u tom smislu predložio potpisivanje Memoranduma o razumevanju, kojim bi bili definisani okviri za buduću saradnju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading