Vlada Slovenije poželela dobrodošlicu Vučiću
Tanjug

Vlada Slovenije poželela je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučicću dobrodošlicu na neformalno zasedanje i radnu večeru Evropskog saveta na Brdu pri Kranju.

"Dobordošli Aleksandre Vučiću na neformalno zasedanje i radnu večeru Evropskog saveta na Brdu pri Kranju", navedeno je u objavi Vlade Slovenije na Tviteru.


Predsednik Srbije je ranije danas stigao u dvodnevnu posetu Sloveniji, gde će učestvovati na Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan.

On će danas posle podne, najpre, prisustvovati Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP), u koju je kao pridruženi član SNS primljena 2016. godine, a nakon toga prisustvovaće otvaranju izložbe "Umetničke ambasade" u vili Vipolže u Goriškim brdima.

Vučić će sutra učestvovati na Samitu EU - Zapadni Balkan, koji se održava na Brdu kod Kranja, a koji se vidi kao prilika za potvrdu evropske perspektive Zapadnog Balkana i njegovu dalju integraciju u EU, ali i kao dodatni podsticaj u primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading