SINIŠA MALI ODGOVORIO PAVELIĆEVIM PODANICIMA Hrvatska kidiše na Srbiju i Vučića, ne može da se otrgne od ustaškog nasleđa!
Alo.rs/Dejan Briza

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Pavelićevi podanici nastavljaju sa svojom starom opsesijom - Srbijom, očigledno ljubomorni na naš rast i razvoj.

Tako u svoje medije rado pozivaju one, koji tendenciozno pokušavaju neistinama da se domognu fotelje, kao i njihove uposlenike koji plasiraju laži, kako bi zagospodarili javnim finansijama. S druge strane, njihovi portali, poput Index.hr-a, iznova pokušavaju da budu domišljati, kako bi što više isprozivali našeg predsednika Aleksandra Vučića, ovog puta koristeći slučaj "Pandora", u kome sam optužen da imam navodna 24 stana u Bugarskoj, a koja je zapravo reciklirana, stara priča koja je još pre par godina pala u vodu.

Već danima od komšija, posebno putem njihovih medija, zaglibljenih u prošlost, bezmalo čujemo i pretnje da nećemo biti u Evropskoj uniji, da su oni prvi po pitanju ekonomije, i mnoge druge čežnje. To je posebno vidljivo na primeru javnog duga, koji je u Hrvatskoj porastao na nezavidnih 87,4 odsto, dok je kod nas, uprkos ogromnim izdvajanjima države od čak osam milijardi evra za tri paketa pomoći privredi i građanima, stabilan i trenutno na nivou od 56,3 odsto. Dakle, ispod nivoa koji propisuje Mastriht i tako će i ostati.

Prošle godine, kada je ekonomija na svetskom nivou potonula usled pandemije virusa korona, Srbija je ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi, pošto je pad BDP-a bio svega 0,9 odsto, dok je Hrvatska ekonomija pala za čak 9 procenata. I ove godine očekujemo da ostvarimo jedan od najboljih rezultata na starom kontinentu.

Za one koji su deset puta gori od nas, bilo bi bolje da umesto sejanja mržnje i neistina, pokušaju da ostvare civilizovan kontakt, jer možda od nas nešto i nauče ili čuju savet kako da očuvaju svoju ekonomiju.

Umesto razmišljanja o napretku, pomirenju i promovisanju dobrih komšijskih odnosa, očigledno je da ne mogu da se otrgnu iz zagrljaja ustaškog nasleđa i mržnje koju promovišu gotovo svakog dana. Ali, odavno je poznato da ljudi mrze one koji pobeđuju, jer u njima bude osećaj manje vrednosti."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading