ŠEŠELJ SPREMA OSVETU BANKARIMA Dosta ste zelenašili po Srbiji, vreme je da se presudi!
Foto: Dejan Briza

Srpska radikalna stranka i njen lider Vojislav Šešelj pozvali su guvernera Narodne Banke Srbije Jorgovanku Tabaković da se izjasni o sporu između građana i banaka i o "čudnoj" odluci Vrhovnog kasacionog suda koji je, tvrde, bez pravnog osnova i novih argumenata promenio svoj raniji stav i presudio na štetu građana.

U saopštenju koje je dostavila medijima SRS navodi da je nedopustivo da NBS u svim sporovima između građana i stranih banaka staje na stranu tih banaka.

SRS podseća da već dvadeset godina kritikuje uništavanje srpskih i dovođenje stranih banaka u Srbiju, a kao glavne krivce za to označila je Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića, za koje je tražila odgovornost.

"Nažalost, nijedna vlast nije imala razumevanja za ovaj problem i strane banke su se instalirale u Srbiju gde posluju po zelenaškim principima, dijametralno drugačijim nego u njihovim matičnim zemljama.

Osim visokih kamata, korisnici bankarskih usluga su u obavezi da plaćaju kojekave troškove od obaveštenja o eventualnom minusu na bankovnom računu, do izmišljenih troškova za održavanje računa", navodi u saopštenju SRS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading