VELIKO PRIZNANJE PREDSEDNIKU Vučić proglašen počasnim građaninom Jagodine
Tanjug/Strahinja Aćimović

Odbornici Skupštine grada Jagodine su danas jednoglasno doneli odluku da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina grada Jagodine.

Pored Vučića, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i vlasnik nemačke kompanije Fišer, profesor Klaus Fišer, koji je u Jagodini otvorio jednu fabriku, a naredne godine otvoriće drugu i trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov, koji je predvodio ŽORK Jagodinu u najvećim uspesima u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini, osvojivši tri šampionata Srbije za redom, tri Kupa Srbije, dva Super kupa i Svesrpski kup.

- Predsednika Srbije Aleksandra Vučića smo predložili za počasnog građanina grada Jagodine ne samo zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta već i zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu i što međunarodni odnosi naše zemlje nisu više kao što su nekada bili, nego su najbolji u istoriji.

Videli smo proteklih dana kakvoj je provokaciji Srbija bila izložena od strane kosovskih Albanaca, koji nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije. Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast Srbije, da bi nas usporili i vratili u 90 – te godine kada je naša država imala mnogo problema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zaslužan što Srbija nije reagovala na te provokacije, a uspela je da sačuva i mir i svoj narod na Kosovu i Metohiji i da dođemo do nekog kompromisa - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć Palma.

Komentari (0)

Loading