RAT PROTIV SRBIJE BIO POGREŠAN Iz Nemačke stižu brutalne reči pokajanja: Milošević nam nije bio simpatičan, ali je vojna intervencija promašaj
Foto: Ilustracija

 

 

Jedna od dve nositeljke liste nemačke Levice na parlamentarnim izborima Žanin Visler upitana je u intervjuu za Dojče vele zašto Levica važi za prijateljski nastrojenu prema Vladimiru Putinu, napravila je paralelu sa nekadašnjom SR Jugoslavijom.

"Velika je razlika da li imate simpatije prema nekome ili mislite da ne treba ići u vojnu eskalaciju protiv neke zemlje. Nisam imala nimalo simpatija za Miloševića, ali sam držala da je rat protiv Srbije pogrešan. To je razlika", izjavila je Visler.

Nedavno je za DW socijaldemokratski kandidat za kancelara i aktuelni vicekancelar Olaf Šolc rekao da je izrazito privržen nemačkom članstvu u NATO.

"Nakon katastrofe koju doživljavamo u Avganistanu, čini mi se da postoji jedna stranka koja nema mnogo razloga da menja svoje spoljnopolitičke pozicije, a to je stranka Levice", kaže na to Visler.

"Bilo bi ispravnije da smo posle raspada Varšavskog pakta i završetka Hladnog rata zajedno videli da li možemo da stvorimo drukčiju međunarodnu bezbednosnu arhitekturu, koja bi uključila i Rusiju. To bi imalo više smisla", dodaje Visler o načelnoj skepsi Levice prema NATO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

25.08.2021 13:48

I vi nam niste simpatični, ali mi nismo vas napali!!!!.