PORFIRIJEVE REČI DIRNULE SVE SRBE Svako ubistvo je tragedija, sramota i poraz ljudskog roda, 19 država je učestvovalo u razaranju naše zemlje
RTS/Printscreen

- Vrhunac stvaranja, vrhunac Božije ljubavi je čovek, ljudsko biće. Čovek već u svojoj drugoj generaciji vrši greh bratoubistva. Od tada, pa do danas, neprekidno se ova scena ponovila i neprekidno se ponavlja. Bratoubica ljubavi poništava i ukida drugog čoveka, ukida bližnjeg, ali on ne zna da time poništava i svoj lik, poništava sebe jer atakuje na sopstvenu prirodu. Stoga je svako ubistvo bratoubistvo jer svi su ljudi stvoreni kao deca Božija i međusobno kao braća. Svako pojedinačno ubistvo na bilo kojoj tački sveta jeste tragedija, sramota i poraz čitavog ljudskog roda. Danas smo se okupili u Kraljevu da uznesemo molitvu i održimo dostojanstven pomen žrtvama, ali i da vidamo i isceljujemo rane nanete organizovanim antičoveštvom - podsetio je patrijarh.

Porfirije je podsetio da je 19 država učestvovalo u razaranju naše zemlje i podsetio na lažne vesti i klevete koje su zapadni mediji širili o srpskom narodu i o srpskoj crkvi.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ajoooj

24.03.2022 22:08

19 država je učestvovalo u razaranju vaše zemlje, a samo jedna je sudjelovala u razaranju moje zemlje i zemlje mojih komšija.