AUSTRALIJA U LOKDAUNU DOK SE NE VAKCINIŠE 70 ODSTO STANOVNIKA Premijer najavio šta sledi posle masovne imunizacije
EPA/ DAN PELED

Australija će se pridržavati strategije lokdauna protiv korona virusa sve dok najmanje 70 odsto populacije ne bude u potpunosti vakcinisano, ali će nakon toga morati da počne da živi s virusom, izjavio je danas premijer Skot Morison.

Zemlja je postavila rekord sa 914 slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih, dok su južne i istočne države Novi Južni Vels, Viktorija i prestonica Kanbera ostale pod strogim karantinom, prenosi Rojters.

"Ne možete zauvek da živite u karantinu, u jednom trenutku morate to da promenite, a to se radi kada je 70 odsto vakcinisane populacije", rekao je Morison u televizijskom intervjuu.

Lokdaun je ključni element strategije savezne vlade za obuzdavanje pandemije korona virusa, sve dok se ne dostigne nivo vakcinacije od 70 odsto, pri čemu će se granice postepeno otvarati kada se broj vakcinisanih popne na 80 odsto.

"Zaključavanje nije održiv način za rešavanje problema virusa i zato moramo da dođemo do 70 i 80 odsto vakcinisanih, kako bi mogli da počnemo da živimo sa virusom", dodao je premijer Morison.

U Australiji, koja ima 25 miliona stanovnika, oko 60 odsto populacije se sada nalazi u karantinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading