DOBRE VESTI STIŽU IZ VARVARINA Država izdvojila 22,6 miliona evra, gradi se 45 kilometara kanalizacione mreže
Alo/Privatna arhiva

Ugovor je sa resornim ministarstvom i investitorima potpisala predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević, a ovim projektom planirana je izgradnja 45 kilometara kanalizacione mreže u opštini Varvarin i 4 separatora za prečišćavanje otpadnih voda, što je od izuzetnog značaja za opštinu Varvarin i investicija u ukupnom iznosu blizu 22 miliona evra, najveća investicija u temnićki kraj u poslednjih 30 godina, kaže se u saopštenju Opštinske uprave ove pomoravske opštine.

“Ovo je projekat od ogromnog značaja za sve građane opštine Varvarin, projekat od kog direktno zavisi budućnost naše dece i baš zbog toga mu izuzetno daje na značaju. Ukupno 22.664.000,00 evra biće utrošeno za izgradnju kanalizacione mreže u Prvomajskoj i ulici Slobode u Varvarinu, u ukupnoj dužini od 440 metara, u naselju Rasadnik u ukupnoj dužini 770 metara, u Selu Varvarin u dužini 6,15 km i u Obrežu, gde je i najduža kanalizaciona trasa, ukupno 28km”, kaže predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Prema njenim rečima, u varvarinu se očekuje još jedna velika investicija, nastavak rekonstrukcije državnog puta IIA reda kroz Gornji Katun i i kroz ceo Obrež, ovom velikom projektu “Čista Srbija” pridodata je izgradnja još jednog separatora i 9,4 km kanalizacione mreže.

Separatori za prečišćavanje otpadnih voda biće izgrađeni u Varvarinu, Selu Varvarin, Gornjem Katunu i Obrežu.

“Ovakva investicija nije bila u istoriji opštine Varvarin i ovo je definitivno jedan istorijski momenat na koji možemo svi biti ponosni. Želim da se zahvalim ovom prilikom i Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću koji su imali sluha za naše potrebe i odvojili ovoliko sredstava za našu opštinu. Vlada Republike Srbije ovim velikim projektom će zaista unaprediti izgradnju komunalne infrastrukture, što će svakako dovesti do toga da se stvore uslovi za bolju budućnost naše dece”, ističe dr Violeta Lutovac Đurđević, predsednica opštine Varvarin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading