Anke Konrad
Foto: Printscreen/Kosovo online printscreen

- To važi za Brisel 2013. i za sporazume koji su zaključeni posle, i naravno za odluke donete u Briselu od pre skoro godinu dana kao i za one u Ohridu - navela je Konrad, a preneo portal Kosovo onlajn.

Prema njenim rečima, to je važno za sve na tzv. Kosovu i u Srbiji, a sada posebno za one koji žive na severu tzv. Kosova, jer, ističe, normalizacija odnosa neće samo olakšati život za puno ljudi u regionu, nego će i doprineti svakom budućem razvoju.

- Vidimo da stalne tenzije nisu dobre za bilo koju stranu, naročito ne za ljude koji tamo žive, mora biti posledica za neprimenjivanje sporazuma i mislim da one treba da budu u centru pažnje, time treba da se rukovode oni koji donose političke odluke u napretku u sprovođenju sporazuma - poručuje Konrad.

 

 

Ambasadorka dodaje da se nada da će biti donete dobre odluke, ne samo danas na sastanku u Briselu koji se posebno tiče dinara, nego i u drugim važnim aspektima kao što je stvaranje ZSO, koje će vratiti normalan život na severu tzv. Kosova i doprineti normalizaciji odnosa tzv. Kosova i Srbije.

- Što se tiče pitanja dinara, danas imamo razgovore u Briselu i nadam se da će oni voditi rešenju koje će omogućiti ljudima pristup novcu, da mogu da žive svoje živote i da ne očajavaju. Nadamo se da će ovi razgovori biti plodni, da će makar pokazati put kako da se reši ovo pitanje. Jer za nas je to od suštinske važnosti za normalizaciju odnosa na severu Kosova - poručila je Konrad, a preneo ovaj portal. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal VLADIMIR ORLIĆ U RINGU: Neostvarena želja mi je… Celu emisiju “U ringu” pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #aloonline #vladimirorlic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading