NEVIĐENI DIPLOMATSKI SKANDAL Nemačka ambasadorka pobrkala lončiće!
Anke Konrad / Tanjug / Miloš Milivojević

- Postoji ta rezolucija i na osnovu nje Kfor će formulisati i odgovore, to što smo mi rekli je da iz naše perspektive Rezolucija 1244 ne daje osnov za povratak jedinica iz Srbije na sever Kosova, ali uslediće odgovor Kfora - rekla je ona.

NEVIĐENI DIPLOMATSKI SKANDAL Nemačka ambasadorka pobrkala lončiće!

Foto: Alo!

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na izjavu nemačke ambasadorke u Srbiji Anke Konrad pitanjem kako nema osnova za ono što je napisano u Rezoluciji, a ima za ono što nije - kršenje teritorijalnog integriteta Srbije.

„Kakav je to princip nemačke ambasadorke da ono što je eksplicitno napisano u Rezoluciji 1244, poput vraćanja vojske na KiM - nema osnova, a da ono što ne postoji u Rezoluciji, poput kršenja teritorijalnog integriteta Srbije - ima osnova. Gde je tu međunarodno pravo?!“, upitao je on u objavi na Tviteru.

NEVIĐENI DIPLOMATSKI SKANDAL Nemačka ambasadorka pobrkala lončiće!

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Skandaloznu izjavu nemačke ambasadorke za Alo! je prokomentarisao i Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka.

- Ovo pokazuje koliko je predsednik Vučić bio u pravu kada je tražio od stranih predstavnika da napokon kažu koji sporazumi su, po njihovom viđenju, na snazi i slova kog sporazuma misle da se pridržavaju. Zaista je neverovatno da se Srbiji šalju ovakve poruke, jer one govore da međunarodno javno pravo ne postoji, nego samo zakon jačeg, a da ti jači mogu da potpisuju šta god hoće, jer znaju da to čine bez ikakvih obaveza da potpisane akte ikada primene. Ako je to put kojim svet ide, plašim se da budućnost neće biti svetla - naglasio je on.

Podsetimo, na administrativnom prelazu Merdare Kforu je pre nekoliko dana predat zahtev Vlade Srbije za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 na teritoriju KiM.

Rezolucija 1244 omogućava povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju. U Rezoluciji 1244 piše sledeće:

- Potvrđuje da će posle povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljen povratak na Kosovo radi obavljanja dužnosti u skladu sa aneksom 2.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Ivica

21.12.2022 07:11

Sto je ne oterate nazaf u Nemacku dajte joj notu i persona non grate samo napolje dokle ce da nad prave lude...

Stršljen

21.12.2022 07:18

Vreme je da najzad Putin ako je sposoban završi ovo sranje u Ukraini i da konačno i to Kosovo i Metohija dodje na dnevni red i da se srpska čizma vrati odakle su je proterali NATO FAŠISTI i zapadni skotovi 1999. A to će doći to je sigurno, do danas je bilo dobro što je ovo trajalo, znamo koga treba tražiti, koga suditi, koga streljati jel svaki dokumnt se brižljivo čuva i izaći će na svetlo dana. Samo morate znati da na Kosovu i Metohiji ne će ostati više od 250 do 300.000 šiptara.

Ja

21.12.2022 07:35

Rezolucija 1244 omogućava povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju. U Rezoluciji 1244 piše sledeće: - Potvrđuje da će posle povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljen povratak na Kosovo radi obavljanja dužnosti u skladu sa aneksom 2. Niko nema pravo da spreci srbiju od njenih prava to je njeno pravo i treba srbija da vrati svoju vojsku u svojoj zemlji to je njeno pravo i da radi !!!

Ja

21.12.2022 07:44

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na izjavu nemačke ambasadorke u Srbiji Anke Konrad pitanjem kako nema osnova za ono što je napisano u Rezoluciji, a ima za ono što nije - kršenje teritorijalnog integriteta Srbije. Nemaju pravo da da silom odluce da silom sami sebi to pravo da daju sto nemaju da silom opljackaju pravo srbije da prekrse teritorijalni integritet srbije kosovo je zemlja srbije uz medjunarodnog prava UN sto jeste garant i zemlja srbije sto se nesme prekrsiti niti crvenu liniju preci to je pravo srbije u njenoj zemlji i nema sta nikoga da pita nego treba srbija da vrati svoju vojsku u svojoj zemlji sto jeste njeno pravo u njenoj zemlji i da radi nemaju pravo da silom i lazima sprece srbiju od njenih prava sto i pripada u njenoj zemlji i to treba da uradi !!!

Ja

21.12.2022 07:55

Skandaloznu izjavu nemačke ambasadorke za Alo! je prokomentarisao i Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka. - Ovo pokazuje koliko je predsednik Vučić bio u pravu kada je tražio od stranih predstavnika da napokon kažu koji sporazumi su, po njihovom viđenju, na snazi i slova kog sporazuma misle da se pridržavaju. Zaista je neverovatno da se Srbiji šalju ovakve poruke, jer one govore da međunarodno javno pravo ne postoji, nego samo zakon jačeg, a da ti jači mogu da potpisuju šta god hoće, jer znaju da to čine bez ikakvih obaveza da potpisane akte ikada primene. Ako je to put kojim svet ide, plašim se da budućnost neće biti svetla - naglasio je on. To je pravo srbije sto zele da opljackaju i nemaju pravo srbija treba da radi i vrati svega sto jeste njeno pravo u njenoj zemlji niko nema pravo da silom odluce i da silom i lazima prekrse pravo srbije i njeno pravo uz medjunarodnog prava UN niti rezoluciju 1244 UN to se nemoze dozvoliti to pravo nemaju !!!

Ja

21.12.2022 08:03

Podsetimo, na administrativnom prelazu Merdare Kforu je pre nekoliko dana predat zahtev Vlade Srbije za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 na teritoriju KiM. Rezolucija 1244 omogućava povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju. U Rezoluciji 1244 piše sledeće: I treba da se vrati vojska srbije u svojoj zemlji to je njeno pravo u njenoj zemlji sto i pripada sto niko nema pravo da prekrsi niti da spreci ! - Potvrđuje da će posle povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljen povratak na Kosovo radi obavljanja dužnosti u skladu sa aneksom !!!