Tahiri: Kurti je propao, prevario je građane i SAD
Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Poslaničke grupe ABK Besnik Tahiri kaže da je lažni premijer Aljbin Kurti prevario ne samo građane, već i najvećeg prijatelja Kosova* Sjedinjene Američke države, piše Gazeta blic.

"Opozicija ima dva ozbiljna problema, prvi je taj što nas u Skupštini ima malo, 42, a drugi su tri opozicione stranke. Mi kao ABK smo ocenili da je sporazum sa Srbijom bolji od trenutne situacije na Kosovu, i da primena tog sporazuma pokreće Kosovo napred, kako na unutrašnjem planu sa suverenitetom na severu, tako i na međunarodnom planu u NATO, Savetu Evrope i UN, rekao je Tahiri.

Dodao je da njegova stranka ne može da podrži Kurtija u onome što on trenutno radi.

Kurti prevario građane i SAD

“Aljbin Kurti je propao jer je prevario ne samo građane Kosova*, već i najveće prijatelje Kosova*, poput Amerike. Mi smo sa Kutijem bili u dogovoru, glasali smo za međunarodne sporazume, za mnogo zakona, ali ne možemo biti sa Kurtijem koji vodi državu ćorsokak. Ovo je beznadežan put, sveo je suverenitet Kosova* na dvorište opštine, i na kancelariju gradonačelnika čija je jedina aktivnost da ode do prozora", istakao je Tahiri.

Kako je dodao, svesni su da bi podrškom Kurtiju dobili političke poene, ali da je bez obzira na to, ABK pokrenula inicijativu za rušenje Kurtijeve vlade.

Tahiri kaže da će ABK preko tzv. Skupštine Kosova nastaviti da kritikuje Vladu kada radi nešto pogrešno, i pokušavati da se suprotstavi trenutnoj vlasti.

„Radićemo svoj posao, reći ćemo građanima šta mislimo, a mislimo da put kojim je krenuo Kurti slabi Kosovo* i pre svega vodi nas u ćorsokak.

Verujemo da je odnos sa Amerikom greška, verovali smo da je vođstvo u sopstvenoj akciji bez političkog spektra greška i izlaz iz ove situacije je da se Kosovo* izvuče iz ćorsokaka“, rekao je Tahiri.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading