Aljbin kurti
Foto: AP/Tanjug/Ap

Tahiri je na konferenciji za medije dodao da je sever "ni u čijim rukama" i da Kosovu preti opasnost.

"Kurtijeva vlada povlači pogrešne poteze. Na severu Kosova imamo dva gradonačelnika koji su već dva meseca zatvoreni. Mi nemamo vladavinu prava. Postoji rizik da se taj deo Kosova pretvori u posebnu oblast, da se vratimo na rezoluciju 1244", rekao je Tahiri.

Prema njegovim rečima, građani nikada nisu imali manje plate, privreda nastavlja da bude najugroženiji sektor, a investicije su na nuli.

"Uzimam primer, u Kosovskoj policiji prva tri čina imaju smanjenje plate. Dok viši policajci imaju istu platu. Što se tiče pravde na poslu, nikada nije bilo manje pravde za radnike u privatnom sektoru. Uz eklatantnu prevaru gde kažu da je povećana minimalna zarada. Minimalna plata mora biti 400 evra", navodi Tahiri.

Govoreći o odbijanju Aljbina Kurtija da učestvuje na sastanku lidera regiona u Tirani, na koji ga je pozvao albanski premijer Edi Rama, Tahiri je apelovao na Vladu da zaustavi raspad zemlje.

"Pozivamo Vladu da zaustavi urušavanje Kosova, da reši pitanje severa, plata, građana Kosova koji nikada nisu bili siromašniji, jedva sastavljajući kraj s krajem. Sednica Predsedništva Skupštine morala je da bude održana danas", rekao je Tahiri.

Tahiri zaključuje da je neprihvatljivo da Kosovo bude isključeno iz svih dešavanja, dodajući da je to "pogrešna i nedržavotvorna logika".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading