KURTIJEVA MARIONETA RAŠIĆ DAO GLAS ALBANCIMA Podržao sramnu odluku, zato ga je i lažni premijer postavio na to mesto
Alo

Ovo je Rašiću bila prva sednica vlade u Prištini na kojoj je učestvovao kao ministar, nakon što ga je Kurti imenovao na to mesto posle izlaska predstavnika Srpske liste iz kosovskih institucija. Rašić je govorio na albanskom jeziku i po sopstvenoj izjavi "čast mu je što se tu nalazi“.

Zanimljivo je da je Rašić na sednici podržao odluku o preuzimanju zemljišta u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom na severu, i to u svrhu širenja specijalnih policijskih baza, u momentu kada ti isti policajci svakodnevno krše prava Srba, prete im i ugrožavaju njihovu bezbednost. U momentu kada se Srbi nalaze na barikadama kako bi se izborili za slobodu uhapšenog Dejana Pantića, koga policija bez ikakvog dokaza i razloga drži u pritvoru već pet dana.

KURTI U BAZI SPECIJALACA U MITROVICI Vozilo iz njegove pratnje imalo nesreću, situacija se zaoštrava

Ministar Rašić  je na pomenutoj sednici vlade, međutim, glasao i za još neke odluke, jednoglasno sa ostalim Kurtijevim ministrima. I to za formiranje Organizacionog odbora za obeležavanje „15 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova“ i „25 godina epopeje OVK“.

Na čelu odbora biće Besnik Bisljimi iz kancelarije premijera, njegov zamenik biće Saranda Bogujevci, a članovi Armend Mehaj, Donika Gervala, Hajrula Čeku, Baškim Jašari, Arberie Nagavci i Hekuran Murati. Odbor će sačiniti program za obeležavanje ovih datuma u februaru i martu iduće godine.

KURTIJEVA MARIONETA RAŠIĆ DAO GLAS ALBANCIMA Podržao sramnu odluku, zato ga je i lažni premijer postavio na to mesto

Printscreen

 

Nenad Rašić se na sednici vlade u Prištini zahvalio na prijemu i dobrodošlici.

Kako je naveo, pozdravio je sve kolege ministre i zatražio malo strpljenja jer je „tek nedelju dana na čelu ministarstva“. Rekao je da će napraviti razliku od onoga što je do sada bilo, misleći na period dok je ministarstvo vodio Goran Rakić iz Srpske liste.

"Tu sam da napravimo most prema zajednicama, nisam mlad u ovom poslu, a svaki novi izazov je nova šansa. Lanac je, kaže izreka, jak koliko i najslabija karika, spreman sam da doprinesem jačanju tog lanca“, rekao je Rašić, i doprineo je već prvog dana punom podrškom navedenim odlukama.

Glasanje za obe odluke je zabeleženo na video snimku Kosova press, na 5:10 minuta i 35:20.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading