SRBIMA PREKIPELO! "Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa!"
Printscreen

Igor Simić poručuje da je ovo još jedna neprospavana noć zbog jednostranih poteza Prištine koja je sinoć pokušala da okupira sever Kosova i Metohije slanjem više od 250, 300 albanskih pripadnika specijalnih snaga iz južnog dela KiM.

"Ako uzmete u obzir da je u manje od 16 časova Aljbin Kurti sa svojim specijalcima izazvao krizu u Velikoj Hoči otimajući imovinu od Srba i porodice Petrović, upad specijalaca Rosu u obdanište dok srpska deca spavaju u opštini Leposavić i sinoćan pokušaj desanta i okupacije severnog dela Kosovske Mitrovice – to najbolje oslikava situaciju i kako se građani osećaju na severu KiM i ne samo Srbi, već i Albanci, Bošnjaci, Romi, Goranci i svi ostali koji su bili sinoć zatečeni ovakvim potezima dodatne destabilizacije prilika od strane Prištine", navodi Simić.

Naglašava da je ovo još jedna neprospavana noć u Kosovskoj Mitrovici.

"Noć u kojoj su roditelji morali da razmišljaju da li mogu da pošalju svoju decu u školu, da li oni mogu da odu na posao, da li mogu da odu do prodavnice da kupe svoje potrepštine. To su osnovne i stvari koje se podrazumevaju svuda gde je normalan život. Ovde je pitanje šta uraditi i kako nastaviti dalje", ističe Simić.

"Svako od nas se trudi da ovde pre svega svojoj deci obezbedi normalan život, ali kako? Zamislite samo tu situaciju kada vam do zuba naoružani specijalci, koji su do sada izazvali stotine incidenata i prebijali Srbije, dođu na par metara od uzglavlja dece koja mirno spavaju u vrtiću ili kada oko vaših stanova i kuća se odjednom pojave nepoznata naoružana lica u pola noći demonstrirajući silu i pokušavajući da zastraše goloruki, običan narod koji samo želi da živi život dostojan čoveka na svojim ognjištima", dodao je on.

Komentari (0)

Loading