ŠAMAR ZA KURTIJA! Samo jedan zahtev za preregistracijom u Severnoj Mitrovici
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Radojević je rekao za Tanjug da je od stupanja na snagu odluke Prištine o preregistraciji vozila do sada jasno da je taj proces osuđen na propast.

"Podsetio bih da je zbog malog odaziva Srba da preregistruje svoja vozila nedavno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Prištine reklo da je neuspešno u ovom procesu", kazao je Radojević.

Radojević navodi da je mala zainteresovanost za preregistraciju vozila pokazatelj da su Srbi jedinstveni i uz svoju državu Srbiju, kao i da ne dozvoljavaju sprovođenje jednostranih odluka na severu KiM.

Radojević je pozvao prištinske vlasti da kroz razgovor sa pregovaračkim timom Srbije dođu do kompromisnog rešenja, u intreresu Srba koji žive u srpskim opštinama.

Radojević podeća da je 31. oktobar rok kada se očekuje završetak procesa preregistracije za sva vozila i navodi da su građani zabrinuti i uznemireni kako se bliži taj rok.

"Svesni smo pojačanog prisustva specijalnih policijskih jedinica koji patroliraju putevima i opštinama na severu KiM, svesni smo da se pritisak na Srbiju povećava iz meseca u mesec", kazao je Radojević.

Naveo je i da su Srbi koji žive u opštinama na severu KiM svedoci da Priština gradi baze za koje se tvrdi da su namenjene policijskim specijalnim jedinicama, ali, ističe, niko ne zna o čemu se tu zapravo radi.

"Ima ih i u opštinama Leposavić i Zubin Potok, gradonačelnici tih opština su reagovali i pismeno i usmeno i podneli krivične prijave, ali nažalost nema odgovora na te njihove reakcije i dopise, samim tim se pritisak na Srbiju pojačava", kazao je Radojević.

Uprkos svim dešavanjima, Radojević kaže da ima poverenja u državni vrh Srbije i izražava nadu da će se do isteka roka za preregistraciju vozila naći kompromisno rešenje za pregovaračkim stolom u Briselu.

Komentari (0)

Loading