KURTIJEV FIJASKO Preregistrovano samo devet vozila
Foto: AP Olivier Matthys

- Do sada je registrovano devet vozila sa registarskim oznakama KM, GL, PZ i PR na RKS oznake. Od tog broja, sedam vlasnika automobila je srpske nacionalnosti - navelo je tzv. ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini.

Jedan automobil registrovan je u regionu Prištine, tri u Mitrovici, dva u Prizrenu i još tri u regionu Gnjilana, navode iz prištinskog MUP.

- Od tri preregistracije u Gnjilanu, nove tablice sa oznakama RKS dobili su po jedan automobil, prikolica i poljoprivredna mašina - navelo je prištinsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nenad B. iz Kosovske Mitrovice rekao je za Alo! da je oba svoja automobila prodao u staro gvožđe iako, kako kaže, njegova vozila nisu bila toliko stara.

- Bio sam spreman i da zapalim oba svoja „golfa”, ali nisam želeo da ih preregistrujem. Prodao sam ih vlasniku jednog otpada i gledao sam kako ih rasklapaju. Sve je to bolje nego da im prilepim grb ove lažne države - rekao je on.

Odluka o zabrani korišćenja srpskih registarskih oznaka i preregistracija na RKS tablice stupila je na snagu 1. septembra. Rok za preregistraciju traje do 31. oktobra.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading