SRBI NE SLUŠAJU KURTIJA Od 1. septembra samo pet vozila sa srpskih prešlo na RKS tablice
Foto: EPA/EPA

„Od 1. septembra do sada registrovano je 5 vozila na RKS registarske oznake. Prijave su vršene u različitim opštinama, kao što su: Prizren, Dragaš, Leposavić, Severna Mitrovica i Gnjilane“, navodi se u odgovoru MUP-a za Klan.

Ovo ministarstvo je, međutim, demantovalo da ima podatke o tačnom broju automobila sa oznakama srpskih gradova na tzv. Kosovu.

„Nemamo tačne podatke o ukupnom broju automobila registrovanih na ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’, ‘PR’ i ‘ĐA’, pošto su registrovani u prethodnom sistemu. Po okončanju procesa biće tačno poznat njihov broj“, naveo je MUP.

 

 

Podsetimo, pre tri dana kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je službeniku tzv. Kosovske policije – Srbinu zapaljen automobil upravo „nakon što ga je vlasnik registrovao na RKS“.

Ujedno je naveo da je u ranim jutarnjim satima zapaljen magacin Srbinu iz Grabovca, nakon što je registrovao automobil svog sina.

„Oba slučaja su otvoreni poziv za borbu protiv institucija lažne Republike Kosovo“, ocenio je Svećlja, ali i dodao da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju istih.

Svećlja je i početkom septembra izvestio o podmetnutom požaru u kući pripadnika KP u Leposaviću, koji je prethodno zamenio registarske tablice na automobilu, odnosno preregistrovao ga na RKS.

Svećlja se tada takođe obratio srpskom predsedniku, optuživši ga da „preti“ građanima na Kosovu* koji žele da menjaju tablice i to nakon što je Vučić kazao da zna da je jedan od dvojice građana, koji su uzeli RKS tablice, radnik kosovskih* institucija.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading