PETKOVIĆ OŠTRO REAGOVAO NA KURTIJEVU IZJAVU: Scenario koji on zamišlja mu neće proći, on je poslednji koji treba da tumači šta je interes Srba!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Da li je u interesu srpskog naroda na KiM više od 200 etnički motivisanih incidenata, skrnavljenje srpskih grobova i crkava, institucionalno nasilje, jednostrani potezi vlasti u Prištini kojma je cilj destabilizacija prilika na terenu i izazivanje nove krize? Svega ovoga ne bi bilo da je formirana Zajednica srpskih opština i to onako kako je dogovoreno Prvim briselskim sporazumom. Umesto učestalih kriza, danas bismo na prostoru KiM imali mnogo stabilniju političko-bezbednosnu situaciju, a Srbi i južno i severno od Ibra bi uživali svoja puna prava u ključnim oblastima života", rekao je Petković.

PETKOVIĆ POVODOM GODIŠNJICE ZLOČINA U STAROM GRACKOM Jasno je da žrtve sa spomenika opominju da se ne može sakriti i da će se za njega morati odgovarati


Kako je saopštila Kancelarija za KiM, on je dodao da bi zbog toga, "umesto da proriče ko želi, a ko ne želi Zajednicu srpskih opština, u čemu očigledno greši, Kurtiju bilo bolje da ispuni svoju preuzetu obavezu i formira ZSO sa svim izvršnim ovlašćenjima i nadležnostima koje joj pripadaju".

"Zajednica srpskih opština čuva ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini i u tome leži glavni razlog zbog koga Kurti odbija da je formira ZSO - jer ne želi Srbe na KiM. Upravo zbog toga i pribegava jednostranim i protivpravnim akcijama kojima želi da oduzima srpska lična dokumenta i registarske oznake sa imenima srpskih gradova, želeći na taj način da izazove nove sukobe i Srbe i srpsko postojanje potpuno ukine na KiM, sa posebnom opsesijom da zbriše sa mape sever Kosova i Metohije. Za njega imam samo jednu poruku - takav scenario mu neće poći za rukom", poručio je Petković.

Komentari (0)

Loading