KRASNIĆI OPOMINJE PRIŠTINSKU VLAST: Obaveza Kosova je da formira ZSO, u suprotnom ulazi u sukob sa Evropom i SAD
Foto: Alo!

Miljazim Krasnići ocenjuje da bi bilo "neverovatno da Kosovo uopšte ne formira ZSO, jer bi u tom slučaju ušlo u sukob sa SAD i EU", prenosi Ekonomia online.

"Ono što Vlada treba da uradi jeste da pokrene inicijativu i izradi statut ZSO, koji treba da posluži drugoj strani, posrednicima, i tako sprovede uslove Ustavnog suda, odnosno da otkloni elemente koji su u suprotnosti sa Ustavom", kaže on.

Smatra naivnim to što kosovski premijer Aljbin Kurti, kao i predsednica Vjosa Osmani koriste euforičnu retoriku protiv ZSO, znajući pritom da postoji obaveza koju je Kosovo preuzelo.

"Neodgovorna je, a rekao bih i naivna, ta retorika, jer Kosovo tu obavezu mora da ispuni. Deluje neverovatno i nemoguće da uopšte ne dođe do formiranja ZSO, jer bi u tom slučaju Kosovo ušlo u sukob sa SAD, sa Evropskom unijom, a moglo bi da i bude izolovano.

Sve bi to onda podstaklo srpsku zajednicu na legitimnije izražavanje nezadovoljstva, koje bi moglo da rezultira nekim oblikom proglašenja severa kao privremeno neutralne zone, pa tako stvari mogu postati još gore", kazao je Krasnići.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading