IZ PRIŠTINE STIŽU ZASTRAŠUJUĆE REČI Kosovo je NATO država, a vi Srbi što pre prihvatite istinu
Shutterstock

 

On ukazuje da bi normalizacijom odnosa sa Prištinom, Srbija rešila pitanje članstva u Evropskoj uniji i ostvarila druge strateške ciljeve kojima teži.

“Vojislav Koštunica je svojevremeno govorio da je Kosovo NATO država i zaista, ako gledamo pravo stanje Kosova, jeste tako. Sa Kumanovskim sporazumom došlo je do statusa koji danas ima Kosovo, u tom smislu Srbija bi se oslobodila pritiska NATO kada bi našla to održivo rešenje sa Kosovom, to bi ujedno bio i strateški interes Srbije”, kaže Krasnići.

Krasnići smatra da onemogućavanje Kosova da se afirmiše na međunarodnoj sceni nije u interesu Srbije.

Istovremeno, navodi da Srbija mora uložiti više napora na normalizaciji odnosa, čime bi se definisao i položaj srpske zajednice na Kosovu.  

“Njihov pravi interes je da se nađe održivo rešenje, time bi i Srbi na Kosovu imali bolju poziciju, jer su oni pod pritiskom Srbije i pod nekakvom ignoracijom Kosova. Vučić priča kako brani interese Srba na Kosovu, ali pravi njihov interes je da se nađe mirno rešenje i da oni mogu da žive mirno, da se razvijaju, da prihvate realnost koju imaju i da što više imaju odnose sa maticom Srbijom. Što više se Kosovo stabilizuje biće više prostora za afirmaciju Srba na Kosovu”, zaključuje Krasnići.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading