ALJBIN NAREDIO SPECIJALCIMA DA SE SPREME ZA NOVI UPAD NA SEVER: Kurti opet šalje ROSU na Srbe
EPA

Taj upad trebalo je da se dogodi u sredu uveče, ali je informacija o tom planu procurila u javnost, pa je plan o pokušaju zauzimanja ovih važnih objekata pomeren za nekoliko dana.

O tome najbolje govore oprečne informacije koje su u sredu uveče stizale iz Prištine kada su na ulici primećene kolone policijskih vozila koje su se kretale ka Zubinom Potoku i Zvečanu. Odmah je postalo jasno da se radi o još jednom upadu ROSU, ali je policija sa severa to demantovala.

APEL IZ EVROPE Otvoreni poziv Prištini da zaustavi diskreditovanje novinara - Alo.rs

Zamenik direktora regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti kazao je da su informacije o kretanju policije netačne.

- Ta vest nije tačna. Ništa se ne dešava. Na severu je sve apsolutno mirno - rekao je Hoti.

Mediji su zatim saopštili da Priština priprema novi upad 250 specijalaca, a onda su na socijalnim mrežama objavljeni i snimci na kojima se vidi kretanje policijskih snaga.

ALJBIN NAREDIO SPECIJALCIMA DA SE SPREME ZA NOVI UPAD NA SEVER: Kurti opet šalje ROSU na Srbe

Alo

 

Kosovska policija je zatim promenila ploču jer su shvatili da su uhvaćeni u laži. Kako bi opravdali gomilanje specijalaca ROSU na severu, policajci su iskonstruisali filmski događaj. U tome su im pomogli i albanski mediji koji su saopštili da su Srbi navodno blokirali magistralu u Zubinom Potoku.

- U blizini jezera Gazivode službenici pogranične policije primetili su kamion za koji se sumnja da je prevozio švercovanu robu. U pokušaju da ga zaustave, policajce su ometala dva civilna vozila bez tablica. Automobili su svojim kretanjem i stvaranjem prepreka na putu ometali policijske službenike sprečavajući ih da zaustave kamion za koji se sumnjalo da je švercovao robu, saopštila je policija.

VUČIĆ VEČERAS GOVORI O VEOMA VAŽNIM STVARIMA ZA NAŠ NAROD! Predsednik gostuje u emisiji "Prva tema" od 22 časa! - Alo.rs

U saopštenju se dodaje da su tzv. pogranični policajci obavestili druge patrole i da su zato policijska vozila krenula ka Zubinom Potoku. Jasno je da je upad specijalaca ROSU u sredu uveče propao, ali je takođe jasno i da bi novi mogao da usledi u narednom periodu.

ALJBIN NAREDIO SPECIJALCIMA DA SE SPREME ZA NOVI UPAD NA SEVER: Kurti opet šalje ROSU na Srbe

Vladimir Đukanović - Alo! - M. Jošida

 

Narodni poslanik Vladimir Đukanović je na Tviteru naveo da ima saznanja da se sprema još jedan napad na srpske opštine.

„Postoje ozbiljne indicije da bi teroristi UČK, koji se danas zovu specijalne jedinice ROSU, mogli u narednih nekoliko sati da upadnu na prostor četiri srpske opštine na severu KiM. U Boga se uzdam da informacija nije tačna, ali, kako god, želeo sam da je podelim“, napisao je Đukanović na Tviteru u sredu uveče.

Zauzimanje trafostanice Valač Kurtiju je plan već godinu dana. Isto su želeli da učine i svi njegovi prethodnici. Ova trafostanica, kao i postrojenja Ibar nadomak Gazivoda, od velikog su značaja za srpski narod na severu KiM. Preko Valača se ceo sever snabdeva strujom koje, na tzv. Kosovu južno od reke Ibar gotovo i da nema.

U oktobru pala krv

Prilikom upada ROSU na Severu u oktobru pala je krv. Srećko Sofronijević (36) iz Zvečana ranjen je 13. oktobra nakon što su specijalci lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad.

Sofronijević je zadobio prostrelnu ranu u predelu leđa, prelom lopatice i rebara, a metak je prošao pored vitalnih krvnih sudova na vratu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading