sps
Foto: Alo/Foto: SPS

Cilj Socijalističke partije Srbije je da osigura stabilnost i sigurnost našeg naroda i zato očekujemo pobedu na predstojećim izborima, zajedno sa Srpskom naprednom strankom, poručio je danas Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije na centralnoj konvenciji Koalicije SPS-JS-ZS, odžanoj u Beogradskoj areni u prisustvu 20 hiljada ljudi. 

„Pred nama je vreme koje traži iskustvo, stabilnost i jedinstvo. Nadam se da sam kroz godine služenja stekao iskustvo koje ću koristi da osiguramo stabilnost i sigurnost naše otadžbine, uz pametno vođstvo našeg predsednika Aleksandra Vučića. Ako narod želi da ja budem predsednik Vlade, zajedno možemo mnogo“, poručio je Dačić na centralnom predizbornom skupu.

Predsednik Socijalista podsetio je da su glavni ciljevi SPS-a zaštita suvereniteta i teritorijalne celovitosti  Srbije, snažan ekonomski prosperitet naše zemlje, zaštita svih društvenih grupa kojima je podrška Srbije neophodna, jačanje ekonomije i ugleda Srbije u svetu i negovanje solidarnosti i uzajamnog poštovanja kao osnovnih, ali zapostavljenih vrednosti.

Dačić je rekao da je u poslednjih 10 godina promenjeno „lice“ Srbije, jer je temelj odgovorne politike koju SPS vodi sa partnerima, Srpskom naprednom strankom i predsednikom Vučičem, te da će politika ostati snažna, stabilna i sigurna Srbija za svaku porodicu.

sps

Foto: SPS

 

 

Dačić je dodao da, dok god bude podrške naroda, Kosovo nikad neće biti nezavisno, što međunarodna zajednica podržava i toleriše, a da će prioritet naše nacionalne politike ostati Republika Srpska i podrška prijateljskim zemljama kao što su Rusija i Kina.

Prema njegovim rečima, neophodno je da Srbija bude politički stabilna kao u poslednjih 10 godina, kao i da se sačuvaju osnovni principi međunarodnog prava, reformski procesi kao što je istorijska nezaposlenost, ali i nastavi i osigura ulaganje u nauku, digitalizaciju, brine o poljoprivredi i seljaku, osigura socijalna jednakost građana i uvedu socijalno garantovane penzije i sistem narodnog zdravlja.  

„Želimo jaku vojsku i policiju, jer bez toga nema jake Srbije. Potrebna nam je društvena solidarnost koja se vremenom izgubila. I naravno, poštovanje i jednakost za žene, koje su temelj ovog društva i temelj političke i porodične stabilnosti“, ocenio je Dačić.  

sps

Foto: SPS

 

 

Dačić je zaključio da je ključ političke stabilnosti pobeda na predstojećim izborima, jer se u narednim godinama donose najvažnije odluke za Srbiju i pozvao narod da podrži Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Na centralnoj konvenciji Koalicije SPS-JS-ZS obratili su se i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik gradske organizacije SPS-a Nikola Nikodijević,  unuk nekadašnjeg predsednika Marko Milošević, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić, predsednik udruženja „Naša Drina“ Igor Braunović i predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading