"OTKAZAO MOTOR, KOČNICE NISU RADILE, OVO JE BILO JEDINO ŠTAO SAM MOGAO" Vozač pomahnitalog autobusa, koji se zakucao u "juga", pa u kiosk, opisao kako je izbegao smrt putnika

"Skrenuo sam levo da ne bih poubijao pešake. Vozilo je imalo grešku, to je sedmi ili osmi slučaj da se dogodilo isto", kaže vozač Dragoslav Kovač

Autobus, nesreća, Ustanička
Autobus, nesreća, Ustanička, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Četiri osobe su povređene kada je pomahnitali autobus na liniji 20 dobio superubrzanje i zakucao se u kiosk na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice u Beogradu. Vozilo privatnog prevoznika "Ariva" puno putnika je podivljalo, pa je vozač Dragoslav Kovač skrenuo ulevo i udario u zid lokala da ne bi poubijao ljude na pešačkom. 

 

Nezgoda se dogodila juče, oko 10.30, na autobuskoj okretnici kada je autobus na liniji Mirijevo 3 - Veliki Mokri Lug izašao iz Bulevara kralja Aleksandra i odjednom izgubio kontrolu. U autobusu je bilo 15 do 20 putnika, a pre nego što se zakucao u kiosk, pokupio je „juga“ s jednim putnikom, koji, srećom, nije povređen. Vozač je bio izuzetno priseban, pa je krenuo uzbrdo, iz pravca Vojislava Ilića ka Mirijevu, čime je znatno smanjio brzinu.

Drago Tošić: Vozilo bilo na pregledu uoči nesreće

- Vozilo je bilo na pregledu u utorak uveče, kao i svakog dana što se pregleda. Novije je proizvodnje, staro godinu-dve, nikada s njim nije bilo nikakvih problema. Vozač je mlađi i nikada nije imao incidenata - rekao je Drago Tošić, prvi čovek Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Vozač autobusa Dragoslav Kovač nije povređen, a posle udesa je detaljno opisao kako se zakucao u kiosk i otkrio da je uzrok nesreće otkazivanje motora. 

- Izgubio sam kontrolu nad vozilom, jer je otkazao motor. Vozilo je dobilo iberturažu, samo od sebe je dobilo ubrzanje i prosto je podivljalo. Krenulo je nekontrolisano, skoro 100 kilometara na sat, a nisu mi pomogle čak ni kočnice. Bio sam pribran, znao sam da je jedini način da se zaustavim bio da udarim u nešto. Bilo je zeleno svetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Prvo sam udario u „juga“, a onda u magacin - rekao je Kovač.

On tvrdi da ovo sedmi ili osmi autobus u „Arivi“ kojem se dogodilo isto.

MORAO SAM DA SKRENEM DA NE BIH POUBIJAO NAROD! Vozač autobusa iz pakla ispričao kako je došlo do tragedije na Zvezdari!

- Skrenuo sam levo da ne bih poubijao ljude na pešačkom. Autobus je nov i još je pod garancijom, ali je otkazala iberturaža. Do tog kvara dolazi kada se ulje ubaci u turbine, kočnice otkažu, a autobus prosto poleti kao avion. Vozim 22 godine i ovo mi se nikada nije desilo, ali mojim kolegama iz „Arive“ jeste - ispričao je vidno uznemiren Kovač.

Autobus, nesreća, Ustanička
Autobus, nesreća, Ustanička, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Dragan Zagorac, očevidac i vlasnik lokala u koji se autobus zakucao, kaže da je pomislio da je eksplodirala bomba.

- Puklo je kao bomba i zidovi su se zatresli. Istrčao sam iz lokala i ugledao autobus s putnicima u dvorištu. Čuli su se zapomaganje i kuknjava. Pomogao sam putnicima da izađu, a jednoj ženi dao sam i stolicu da sedne. Žalila se na rame, ruku i nogu, čini mi se da je zadobila prelome - rekao je Zagorac.

HOROR NA UGLU BULEVARA I USTANIČKE Autobus pun putnika udario u trafiku, ima više povređenih, 3 ekipe Hitne pomoći na terenu!

Putnici su zbrinuti u „Gradskoj bolnici“ na Zvezdari, dok je autobus odšlepan na vanredni tehnički pregled, kako bi se utvrdilo da li je bio ispravan.

Vozač „juga“: Sreća da plinska boca nije pukla

Vozač „juga“ kaže da se mahinalno okrenuo i video kako autobus ruši sve pred sobom. 

- Shvatio sam da sam mu na putu i da će me udariti. Kada sam osetio udarac, pokušao sam da izađem kroz prozor i auto se samo zarotirao. Imao sam sreće, pogotovo što se u gepeku nalazi plinska boca - rekao je vozač.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi