Zoran Marjanović
Alo!/Masanori Jošida

 

Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Viši sud u Beogradu, koji će odlučivati o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića, treće po redu, kojom se tereti za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči, poslata je odbrani na odgovor.

Naime, krivično vanpretresno veće suda je nakon formalnog ispitivanja optužnice, prosledilo optužnicu 25. aprila na odgovor Marjanoviću i njegovim braniocima, navodi se u informaciji suda.

STRAHUJE ZA SOPSTVENU BEZBEDNOST Napadnut advokat porodice Jelene Marjanović! Automobil načisto demoliran, pogledajte jezive fotografije! (FOTO)

Marjanoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Nakon što mu stignu odgovori odbrane, Viši sud, koji je ranije bio potvrdio drugu po redu optužnicu, doneće novu odluku, a može optužnicu rešenjem da potvrdi, ili da je ponovo vrati tužilaštvu na doradu.

Protiv Marjanovića je nakon višemesečne dopune istrage 19. aprila Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

Protiv Marjanovića je bila sprovedena dopuna istrage, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je prošle jeseni ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice i naložio niz dodatnih veštačenja i saslušanje ćerke uz pravnog zastupnika - advokata.

ŠOKANTAN VELEOBRT! Jelena Marjanović nije ubijena u Borči?! Isplivali novi detalji ubistva, pevačicine tange ključni trag?! (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Marjanović se tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

"ČUVAJTE SE ZORANA MARJANOVIĆA" Dobila je jezive poruke iz Amerike: "Dužnost mi je da Vam kažem, postoje stvari koje treba da znate! Skratiću u dve reči: Obratite pažnju!"

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

Zoran Marjanović pušten da se brani sa slobode

M. Jošida

Zoran Marjanović, Foto: M. Jošida

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

OGLASIO SE ADVOKAT PORODICE JELENE MARJANOVIĆ Napad se dogodio u noći 1. maja! Otkrio ko stoji iza toga!

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".