Velja Nevolja hapšenje
ATA Images
Velja Nevolja hapšenje

ATA Images

Velja Nevolja hapšenje, Foto: ATA Images

Kako navodi naš izvor, Velja Nevolja i Darko Elez navodno su skovali plan da njihove ekipe udruže snage nakon ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u julu 2018. - Sumnja se da su ljudi bliski Elezu bili organizatori ubistva, a da su u zločinu učestvovali i članovi Belivukove ekipe. Posle likvidacije počela je njihova saradnja, koja je trebalo da se završi spajanjem klanova - objašnjava naš izvor upućen u istragu.

Prema podacima službi bezbednosti, obe ekipe usko su povezane s kavačkim klanom, koji drogom snabdeva čitavu Zapadnu Evropu. Sumnja se da obojica rade za Radoja Zvicera, navodnog vođu „kavčana“, koji je krajem maja prošle godine u Kijevu za dlaku izbegao smrt. 

- Osim što polažu račune istom čoveku, navodno ih povezuju i isti neprijatelji. Da stvar bude još zamršenija, nije samo reč o suparničkom,  škaljarskom klanu, već o njihovim bliskim saradnicima. Sve ukazuje na to da im je zajednički neprijatelj Luka Bojović i kriminalna grupa kojom sada rukovodi Filip Korać. Ubijeni advokat Ognjanović bio je njihov branilac i pravni zastupnik, pa se sumnja da je zbog toga i likvidiran - objašnjava naš sagovornik.

O povezanosti dvojice mafi jaša govorio je i ministar policije Aleksandar Vulin. 

- Mafi jaši međusobno sarađuju. Darko Elez, sa jedne, i Belivuk, sa druge strane, jesu povezani slučajevi. Oni su planirali da osnuju savezništvo, što bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza i njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkovićev. Oni nisu smeli da u isto vreme budu na istom mestu - objasnio je Vulin. 

Pročitajte još: