Slobodan Kašćelan
Dan CG
Slobodan Kašćelan

Dan CG

Slobodan Kašćelan, Foto: Dan CG

 

Ubistvo Vukotića, oca Jovana i Igora Vukotića, koji slove za vođe škaljarskog klana, bio je znak za sve bezbednosne institucije da se rat kotorskih klanova može nastaviti na surov način. Pošto je odmah po dovođenju Kašćelana u Spuž kraj Podgorice došlo do incidenta, koji su izazvali robijaši bliski škaljarcima, uprava je ovog puta odmah reagovala.

DATUM STROGA TAJNA Vođa kavačkog klana doneo ZAPANJUJUĆU ODLUKU

Oni su upozorili komandire da strogo vode računa da niko blizak škaljarskom klanu ne prilazi Kašćelanu.

 

Takođe, termini za njegove posete planirani su za dane kada drugi zatvorenici nemaju pravo na to. Kašćelan je odmah po izručenju iz Češke smešten u istražni zatvor, gde je nadgledan kako bi se onemogućio njegov kontakt sa „škaljarcima“ i kako bi se sprečio eventualni sukob njihovih familija i prijatelja koji im dolaze u posete.

PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA Evo kako je izgledalo hapšenje OZLOGLAŠENOG Kotoranina! (VIDEO)

Članovi škaljarskog klana su 11. februara verbalno napali Kašćelana, a tokom šetnje su ga s prozora gađali jajima, dezodoransima i stikovima. Dvojica su počela zloslutno da leleču ispod prozora njegove ćelije.

KRIMINALNI RAT SE NASTAVLJA! Ko je Slobodan Kašćelan, uhapšeni vođa kavačkog klana? Zapretio je da će sve škaljarce zbrisati s lica Zemlje!

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija tada je potvrđeno da je V. D. iz grupe pritvorenika tokom šetnje manjim sredstvom za ličnu higijenu gađao prozor Kašćelanove ćelije i da je tom prilikom pogodio u zid pored prozora.

Kašćelan i Igor Božović se sumnjiče da su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali članove za zelenašenje, šverc droge i pranje novca.