PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA Evo kako je izgledalo hapšenje OZLOGLAŠENOG Kotoranina! (VIDEO)

Reč je o Slobodanu Kašćelanu!

Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelan, Foto: Printskrin/Youtube

 

Češka policija potvrdila je danas da je na zahtev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa "kavačkog klana" a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu.

 

Prema pisanju medija sa Balkana reč je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mesto hapšenja.

 

- Češka policija uhapsila je muškarca mesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je menjao mesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave - kazala je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova.

KRIMINALNI RAT SE NASTAVLJA! Ko je Slobodan Kašćelan, uhapšeni vođa kavačkog klana? Zapretio je da će sve škaljarce zbrisati s lica Zemlje!

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobegne, a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Slobodan Kašćelan
Slobodan Kašćelan , Foto: Dan CG

 

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

- Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično dela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu preti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori - saopštila je danas češka policija.

 

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Nemačke, Švajcarske i Španije.

Pratite nas na Instagramu Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi